A Starbucks lassan beéri a McDonald's-ot

Egyre több elemző számol reális forgatókönyvként azzal, hogy a Starbucks hamarosan értékesebb lesz, mint a McDonald's.

Akár a világ legértékesebb étteremlánca is lehet néhány éven belül a Starbucks, ha minden úgy folytatódik, mint az elmúlt években – egyre több befektető számol reálisan ezzel a lehetőséggel. A Financial Times írt arról: ugyan most még megingathatatlan a McDonald’s első helye a listán, elképzelhető, hogy ez már nem tart sokáig.

A McDonald’s piaci értéke most épp 98,7 milliárd dollár, amitől jócskán elmarad a Starbucks 80 milliárdos értéke. Nem segített a Starbucksnak az előző év sem: a részvényeik értéke 7,5 százalékot esett. Ez azonban hosszabb távon akár még vonzhatja is a befektetőket a szakértők szerint, hiszen a vállalat tervei nagyra törőek, és most lehet viszonylag olcsóbban hozzájutni a részvényeikhez.

Mark Kalinowski, a Nomura elemzője volt a legbátrabb, aki azt mondta: a Starbucks nagy szerencsével már 2017 végére a legértékesebb amerikai étteremlánccá válhat. Ő úgy számol, hogy világszerte nagyjából 8 százalékkal nőhet meg a cég kávézóinak száma, a részvények értéke pedig akár 12 százalékkal is megugorhat. Szerinte a 2020-as évek elejére teljesülhet a vállalat célja, hogy világszerte 37 ezer helyen legyenek jelen – igaz, ez is csak azt jelentené, hogy elérik azt a számot, ahol a McDonald’s 2016 szeptemberében tartott.

Forrás: hvg.hu


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?