A világ legjobbjai hazánkban

A világ élvonalát és a legjobb hazai bártendereket vonultatja fel Magyarország első nemzetközi flair bartending versenye, a Fabbri Flair Open október 28-29-én, a belvárosi Ötkertben.

Ki ne emlékezne a Cocktail című, nagysikerű filmre, ahol Tom Cruise és Bryan Brown a Hippy Hippy Shakes dallamára, akrobatikus mozdulatokkal dobálta, pörgette az üvegeket és shakereket, így készítve a koktélokat. Ezúttal a világ legjobbjai és a magyar élvonal készül - először Magyarországon nemzetközi verseny keretében - egy fergeteges showra, egy itthon még nem látott megmérettetésre, ahol elképesztő látványosságú, zsonglőröket megszégyenítő ügyességű bártenderek kápráztatják el a közönséget és a zsűrit.

A Magyar Bármixer Unió, a Raiker és a Fabbri közös szervezésében rendezendő versenyen itt lesznek a legnagyobbak, köztük Alexander Shtifanov a Bacardi World Flair Championship világbajnoka, Marek Posluszny a Nemzetközi Bartender Szövetség kétszeres világbajnoka. A hazai színeket – mások mellett – az egyik legjobb európai női flair bártender, a korábban ritmikus gimnasztika válogatott Budai Julianna, valamint a magyar flair nagy reménysége, a most 21 éves, de lassan már 10 éve a flair-rel foglalkozó Kovács György képviseli.

A legnagyobbak versenyét neves ítészek bírálják majd. Itt lesz Franceso Leoni, a nemzetközi flair egyik első sztárja, Pedro Garcia, a Fabbri hivatalos brand nagykövete, spanyol bajnok flair bartender, Szőke Szabolcs, nemzetközi versenybíró, a hazai flair bartending megteremtője és Reiner Péter, korábbi magyar flair bajnok, a Magyar Bármixer Unió flair tagozatának vezetője.

Forrás: Vendég & Hotel


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.