Családi borfesztivál az Erzsébetligetben

Vingardium Borliget néven kel életre egy teljesen új szerveződésű borfesztivál az Erzsébetligetben. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő, nagyszabású Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ezt ígéri a VINGARDIUM BORLIGET!

Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésével szeptember 2-3-án megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, kalandos gyermekprogramok, érdekes borkurzus és számos élmény vár a vendégekre. Este pedig fergeteges koncertek várják a bulizni vágyókat.

FÓKUSZBAN A BOR

Tokaj? Villány? Balaton? Most egy hétvége alatt szinte az összes borvidék közül választhatunk, hiszen 30 borászati kiállítót vár a fesztivál. A magyar borvidék számos tájáról érkeznek neves és elismert borászatok, de mint mindenben, itt is szeretnénk pár érdekességgel szolgálni. A „nagy boros” nevek mellett bemutatkoznak kisebb, de minőséget képviselő borászatok is. A teljesség igénye nélkül: Carla Pezsgőház, Frittmann, Harsányi, Gere Tamás és Zsolt, Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások. 

KONCERTEK

Tóth Vera, Sena, Bohemian Betyars….mindegyik egy-egy stílust képvisel, melyet tovább színesítünk új zenei előadókkal. Célunk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops. Szeptember 2.: Sena, Sapszon Orsi, Bohemian Betyars Szeptember 3.: The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk, Tóth Vera

GASZTROSÉTÁNY

Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek… A gasztrosétányon finomságok tárháza vonul fel, többek között találkozhatnak Árpás László sonkamesterrel, beleharaphatnak a szaftos Kolbice-ba, csipegethetnek kézműves magyar sajtot a Zsendicétől és megkóstolhatják az újdonságnak számító Steamboo-t, Szabó Győző forradalmi falatkáit. A Budapest Bakering finom BKV kocsijai is begurulnak a ‪Vingardiumra. A Stelázsiról, Lemonbarról, Kockásról, Kürcsi kürtőskalácsról nem is beszélve.

GYERMEKLIGET

Ezen a fesztiválon igen hangsúlyos a gyermekprogram kínálat, hogy megvalósulhasson egy olyan családi forma, ahol a szülő és a gyermek is jól érzi magát. Ide akár lehet hozni rollert vagy görkorit is, hiszen az Erzsébetliget gyönyörű sétánya erre is alkalmas. A kínálatban az ÖKO játékok célja bemutatni olyan kreatív ötleteket, mellyel a háztartási hulladék, újrahasznosításával játékká vagy ismét használatos tárggyá alakítható! A GIBBON SLACKLINES csapata segítségével belekóstolhatunk a kötéltáncosok életébe, de sokkal veszélytelenebb módon. A MÁLNA ZENEKAR előadóművészekből és zenetanárokból álló budapesti együttes, mely gyermekeknek tart interaktív koncerteket – őket szombat délelőtt lehet majd látni, hallgatni. A HINTAYO olyan interaktív művészeti alkotás, amely felemelő és kacagtató, gondolatébresztő ősi élményt nyújt, akár felnőttek számára is.

EGYÉB

Ha a fenti kavalkád nem lenne elég, akkor még további elemek színesítik az eseményt. Pihenőkert raklap bútorokkal és függőágyakkal, fényfestés, IKARUS nosztalgia járat az Örsről, borkurzus sommelier-ek vezetésével, fotófal stb.

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK A RENDEZVÉNYRE a fesztivál weboldalán.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Hamarosan jön a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.