Csaó Choya!

Japán ínyenc héttel zárult a Buddha-Bar Budapest tematikus gasztrokalandozása idén tavasszal a világban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A gasztronómia kedvelőinek kedvenc találkozóhelyén év eleje óta minden hónapban más-más ország tradicionális ételeivel, fűszereivel vagy éppen azok ihlette koktéljaival ünnepelhettük a 2016-os év food festival időszakát. India, Kína majd Thaiföld után a gasztronómiai kalandozás utolsó állomásaként a Feleklő Nap Országának különlegességeit hozta el a Buddha-Bar Budapest.

Szinte megszokhattuk már, hogy a tematikus napok alkalmával egy-egy külföldről érkező sztár séf vagy bartender egészítette ki a budapesti csapatot, hogy kreációikkal együtt kápráztassák el az érdeklődőket, és a legsikeresebb fogásokat megtartsák a Buddha kínálatában a hét lezárultával is. Az áprilisi végi-május első napjain zajló fesztivál különleges vendége Shigeki Iimura volt, a nemzetközi Buddha-Bar lánc vezető Japán séfje, aki Osama Kutaini, a Buddha-Bar Budapest Executive Chefjének meghívására mutatta majd be a japán konyhaművészet terén szerzett hihetetlen tapasztalatát.

Shigeki chef egyébként végre nem olyan főszakács, aki szeret a konyha mélyén elbújni, ezért a Japán Hét alkalmával végig kint volt a vendégtérben, és ott készítette a japán gasztronómia legjavát. A fogások mellé Choya szakét és más gyümölcsös japán likőrt kínáltak.

Az Ume – ha valaki nem tudná – tipikus japán gyümölcs, kívülről olyan, mint a mi őszibarackunk, belülről a húsa a szilvára emlékeztető, és meglehetősen savanyú, akár a Tanu-filmben a magyar narancs. De a japánok tudásának és finom ízlésvilágának köszönhetően fantasztikusan jó és érdekes ízvilágú italokat készítenek belőle hazájában, Choya a legnagyobb brand ezek közül, ezekből hozott el többféle kóstolót most a pesti Buddha Bárba Takehiko Okazaki, a Choya Export Managere.

Forrás: Vendég & Hotel


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.