Csővezetékben szállítják a sört Belgiumban

Egy nagy múltú belga sörfőzde úgy döntött, nem rongálja tovább teherautókkal a székhelyéül szolgáló bájos kisváros központját, így inkább másképpen szállítja el termékét a távoli palackozóba.

Belgium méltán híres kiváló söreiről, ám ha valaha is az UNESCO Világörökség részét képező, nyugat-flandriai Brugge-be érkezünk. nyilvánvalóvá válik, hogy a város keskeny, középkori utcái és a tartálykocsik nem igazán férnek meg egymás mellett.


Hogy mi a megoldás? Természetesen egy sör-csővezeték.

12 000 üveg

Furán hangozhat, ám egy szeptemberben üzembe helyezendő sörcsatorna a központból óránként 12 000 üvegnyi „folyékony kenyeret” pumpál majd egy városszéli palackozó üzembe. A lépés segíteni fog megőrizni a centrum utolsó működő főzdéjének, a De Halve Maan eredeti helyét és így a hitelességét is.  Ha az üzletnek a településen kívülre kellene költöznie, a továbbiakban nem állíthatná, hogy az italt Brugge-ben állítja elő.

Eredeti helyén a De Halve Maan története 1564-ig nyúlik vissza.


Turistacsapda

Xavier Vanneste, a De Halve Maan igazgatója a The Guardiannak azt mondta, hogy a csatorna segíthet megőrizni a „dolgos” városközpontot és a szűk kis macskaköves utcákat.

„Ha nem teszünk róla, hogy az emberek a belvárosban dolgozhassanak, azzal megöljük a belvárost – mondta. – Brugge tele van turistacsapdákkal, és mi minden egyes litert itt akarunk megfőzni.”

A 4 millió eurós (kb. 1,25 milliárd forintos) költségek csaknem 10 százalékát közösségi finanszírozással sikerült összegyűjteni. A kampány erejéig a 7500 euró fejében megszerezhető arany tagság élethossziglan naponta egy üveg Bruges Zot sört ígért a támogatónak.

Idő kérdése, hogy megtérül-e a beruházás.


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?