Imádják a magyar pezsgő muskotályos ízét

Május 23-án Hong Kongban a Vinexpo Asia kiállítás megnyitó napján hirdették ki a Franciaországban Bordeauxban rendezett a Citadelles du Vin nevű borverseny eredményeit, amelyen a BB Spumante pezsgője elnyerte a verseny különdíját is, az aranyérmen túl, ezzel a legjobb magyar tételnek választotta a szakmai zsűri.

Idén május 14-16. között került megrendezésre a franciaországi Bordeaux-tól néhány kilométerre elhelyezkedő Bourg-sur-Gironde nevű városkában a Les Citadelles du Vin nemzetközi borverseny. Több mint 50 nemzetközi bíráló a világ legelismertebb szakemberei közül kerültek ki. 30 országból megközelítőleg 1200 minta érkezett és 290 érmet osztottak ki (143 arany, 147 ezüst). Magyarországról 39 minta érkezett és 14 terméket díjaztak éremmel. Ezen a rangos versenyen idén a BB Zrt. BB Spumante pezsgőjével nemcsak aranyérmet szerzett, de megválasztották az aranyérmes magyar termékek közül is a legjobbnak!

A BB pezsgők és borok már több éve forgalomban vannak több más export piac mellett Kínában is, ahol kedvelik a BB pezsgők muskotályos zamatos ízét.

A Franciaországban elért eredmény is bizonyítéka annak, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru bort készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben. Ez nemcsak a kisebb, jó nevű borvidékekről származó pincészetek ehhez árban is igazított privilégiuma.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?