Itt az első pesti macskakocsma, ahol cicák társaságában sörözhetsz

A Whiskers Cat Pub kézműves sörökkel, koktélokkal, na és persze elképesztően aranyos cicákkal vár a belváros szívében.

A macskás kávézó, mint jelenség, három évvel ezelőtt bukkant fel Budapesten, azóta már több hasonló hely is működik a városban. Az elsőként megnyílt Révay utcai Cat Café tulajdonosai most viszont úgy döntöttek, még egyet csavarnak a koncepción: alkoholos italokat nem áruló kávézójuk után egy kocsmát is összehoznak, ahol szintén a cicáké a főszerep.

A terv eredménye a Whiskers Cat Pub lett, ami szintén a lehető legközpontibb helyen, a Deák tértől és az Astoriától egyaránt néhány percre található Semmelweis utcában kapott helyet. És akkor tisztázzuk fontossági sorrendben a legfőbb kérdéseket, amelyek jó eséllyel mindenkiben felmerülnek a hír hallatán.

 

Telemegy a söröm macskaszőrrel?

Alapvetően nem, ugyanis a cicák a fő vendégtértől elválasztva, az emeleti részen kaptak helyet. Ezt egyfajta nyugis játszósaroknak rendezték be, ahol az ötletgazdák szándéka szerint lazíthatunk a mindennapi pörgés után.

Bár az italokat fel lehet vinni, de szigorúan csak kulturált viselkedés esetén, amire egy folyamatosan ott tartózkodó felügyelő figyel majd. Egyébként vannak magasan elhelyezett polcok, ahová leteheted a söröd, amíg macskát simogatsz.

Mi van, ha a részeg vendégek elkezdik csesztetni a macskákat?

Egyrészt ilyen esetekre ott a már említett felügyelő, másrészt a hely dolgozói arra is fenntartják a jogot, hogy ha nagyon kezd beindulni lent a buli és egy nagyobb társaság önt fel a garatra, teljesen lezárják az emeleti részt. Egyébként van egy olyan érzésünk, hogy hiába kocsma a hely, inkább a felnőttekkel együtt érkező kisgyerekeket kell majd gyakrabban megrendszabályozni. Ottjártunkkor legalábbis ez volt a helyzet.

A cicáknak van még egy lehetőségük az elvonulásra: az emeletről egy alagúton keresztül átsétálhatnak a bejárat feletti részre, ahová nem lehet utánuk menni. Viszont így is láthatóak, így az is megfigyelheti őket, aki adott esetben csak egy italra ül be, nem akar felmenni a játszószobába. Ráadásul ezt a bejárat feletti részt üveglap fedi, ezért rögtön az érkezéskor alulnézetből is a szemed elé tárulhat egy macska, ami hihetetlenül vicces látványt nyújt.

Mit kell tudni a cicákról?

Összesen négyen vannak, hárman menhelyről származnak, a negyedik viszont egy itthon igazi különlegességnek számító fajta: cornish rex. Pikachu névre hallgat, és különlegessége, hogy alapesetben göndör szőrrel rendelkezik. Bár ez most épp nem igaz, mivel a környezetváltozások hatására hajlamos ledobni a bundáját. Ezért jelenleg szinte kopasz, de így is nagyon barátságos és szerethető. Ha pedig minden jól megy, néhány hónapon belül újra megnő a göndör szőre.

A másik három macska is nagyon szelíd, engedik a simogatást, persze nem szabad túlzásba vinni a dolgot. A kulcs itt is az, hogy ne tárgyként tekintsünk rájuk, akik pusztán a mi szórakoztatásunkra vannak itt.

Gondolj bele, hogy nekik ez a lakhelyük és te jöttél hozzájuk látogatóba.

Ezzel a szemlélettel rögtön más lesz a bánásmódod, amit biztosan értékelnek majd. Persze a kisgyerekeknek ezt nehezebb elmagyarázni, de bízzunk benne, hogy sikerül.

Milyen a választék és az árak?

A sörök szerencsére kézművesek, persze egy ilyen különleges helytől el is várható, hogy ne Ászokot vagy Drehert tartsanak. A Rizmajer főzde csapolt söre 490 forintba kerül korsónként, ami a lokációt és a hozzáadott értéket tekintve abszolút rendben van. Pohárral vagy pikkolóval is kérhetsz, arányosan kevesebbért. Ha üvegeset vennél, az Etyeki Sörmanufaktúra és a Legenda főzde termékeiből választhatsz, összesen nyolcból. Van például belga búza, Bohém Pilzeni, Irish Stout, illetve gyümölcsös fajták is. Az egységár 890 forint.

A koktéllap ennél jóval hosszabb, és kissé fájdalmas szójátékokkal erősít rá a hely macskás jellegére. Néhány ízelítő: MEOWito, CATuila sunrise, CATmopolitan, Purrricane, Swimming Cat, CAT on the beach és még hosszan sorolhatnánk. Az árak 1290 és 1690 forint között mozognak. Ha inkább arra vágysz, tartanak borokat, illetve persze alkoholmentes üdítőket és limonádét is. Akad néhány ropogtatnivaló (ropi, nachos és sós mogyoró), sőt kávét is rendelhetsz.


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?