LA LISTE: Ismerje meg a világ top éttermeit!

2015-ben hozták létre az új “La Liste” nevű gasztronómiai listát, mely a világ legjobb 1000 éttermét veszi sorra. Lássuk idén kik kerültek be a 2017-es LA LISTE élvonalába.

A francia Guy Savoy érdemelte ki a legjobb étterem címét

Guy Savoy, a három Michelin csillagos Monnaie de Paris étterem séfje tavaly még a 4. helyezet volt, idén azonban már a lista első helyével büszkéledhet, vagyis 2017-ben övé a világ legjobb étterme! Guy Savoy diadalát nagyban elősegítették a híres ételkreaciói, mint pl. a szarvasgombás articsóka leves, megbolondítva egy kis szarvasgombás levelestésztával.

A zsűri egyik különdíját az ún. Alain Ducasse Entreprise nyerte el, mellyel azt díjazták, hogy a híres séf gasztro birodalma milyen nagy hatással van a világ ízeire.

Japán és Franciaország a 2017-es LA LISTE élén

A 2017-es lista vezető országa ismét Japán lett, hiszen 116 étterme került fel a listára, ezzel a listán szereplő 61 ország élére került. 113 éttermével Franciaországé lett a második hely. A La LISTE olyan nemzetközi gasztronómiai lista, melyet nem csupán egy szakmai zsűri véleménye alapján, hanem a fogyasztók, az előkelő gasztronómiai kalauzok (Michelin, Gault-Millau…) és bloggerek értékelése alapján állítanak össze.

10 000 « Best Value » étterem

A 2017-es LA LISTE újdonsága egy 130 országból kikerült 10 000 « Best Value » éttermi válogatás. Ebbe az ajánlásba azok az éttermek kerülhettek be, melyek minőségi ételeket kínálnak elérhető árakon. Másik újdonság, hogy a LA LISTE már elérhető egy többnyelvű (francia, angol, spanyol, portugál,kínai, japán) mobilapplikáción keresztül is.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?