Magyar éremeső az IKA-Kulináris Olimpián

A kulináris olimpiát minden negyedik évben rendezik meg, a négynapos eseményen közel ötven nemzet több mint 2500 versenyzője méri össze tudását. Idén 2016. október 22-25-ig tart majd. Köztük van a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott, 3 regionális csapat és több egyéni induló. A magyar versenyzők már az első napokban sorra aratták az érmeket.

Hivatalosan is elkezdődött Erfurtban az IKA-Kulináris Olimpia​, ahová 802 egyéni kiállító, 32 nemzeti válogatott, 20 junior nemzeti válogatott, 20 közétkeztetési csapat, 59 regionális csapat, 85 gyümölcs- és zöldségszobrász érkezett világ minden tájáról Németországba, hogy kiderüljön kik a legjobbak versenykategóriájukban. Köztük van a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott, 3 regionális csapat és több egyéni induló, akik eredményeiről a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Facebook oldalán folyamatosan tájékoztat.

Már az első napon is született magyar arany, ezüst és bronz, a második napon pedig tovább folytattuk az érem és diploma gyűjtést!

Érmek tekintetében hasonló a rendszer egy bor minősítéséhez - köszönhetően a több száz versenyzőnek és versenymunkának.A zsűri figyelembe véve és követve a részletes és összetett szempontrendszert, meghatározza a munkák összpontszámát, mely alapján kiderül, hogy milyen minősítést ér el. A négy nap végén pedig feláll a végleges rangosor és kiderül minden kategóriában, hogy kik az abszolút bajnokok.

Az első nap magyar eredményei:

Az első napon a magyarok közt a cukrászok vitték a prímet, hiszen Magyarné Fekete Veronika (Budapest) és Kovács János (Kiskunfélegyháza) ARANY, Kiss Podmanicky Krisztina (Komárom) pedig ezüstérmet nyert. Remekelt a Magyar Nemzeti Katonaszakács Válogatott is, akik komplex hidegkonyhai munkájukra ezüstöt kaptak. Szintén ezüstöt kapott Kelemen Roland (Hunguest Hotels) szakács kategóriában, míg Imre György (Békéscsaba) bronzot szakács artisztikában.

Ezen a napon mutatkozott be az első magyar regionális csapat, a Hajdúsági Regionális Culinary Team, akik hasonlóan, mint Lenk Zsolt (Budapest) diploma minősítést kaptak.

A második nap magyar eredményei:

Regionális csapat kategória:

  • Békés Megyei Culinary Team - bronz

Szakács kategória:

  • Szabó Csaba (Törökbálint - Like Bisztró) -ARANY
  • Horváth Ferenc (Kisújszállás) - bronz
  • Németh Tibor (Sárvár, Sopron) - bronz
  • Rékási Tibor (Martfű) - bronz
  • Borda Attila (Sárvár) - diploma
  • Cziránku István (Nyíregyháza) - diploma
  • Mezei Zoltán (Sárvár) - diploma
  • Tanács Attila (Budapest) - diploma

Cukrász kategória:

  • Takács Bernadett (Zalaegerszeg) - ezüst
  • Cukrászati artisztika:
  • Erdős Hanna (Tiszaföldvár) - ARANY
  • Kovács János (Kiskunhalas) - ezüst
  • Ágoston-Major Beáta (Szeged) - bronz
  • Veress Andrea Hajnalka (Budapest) - bronz
  • Németh Tibor (Sárvár, Sopron) - 2x diploma

Szívből gratulálunk mindenkinek!

A kulináris olimpiát minden negyedik évben rendezik meg, a négynapos eseményen közel ötven nemzet több mint 2500 versenyzője méri össze tudását. Idén 2016. október 22-25-ig tart. A gasztronómiai verseny nem önálló rendezvény, hanem a nagy sikerű IKA szakkiállítás része. A versenyen nemzeti szakács-cukrász, nemzeti katonai, nemzeti ifjúsági válogatottak, valamint közétkeztetési, regionális csapatok és egyéni versenyzők is részt vesznek.​

Forrás: Vendég & Hotel Online

Forrás: MNGSZ


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal, amiről ritkán esik szó

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal, amiről ritkán esik szó 

Bár egész Európában piacvezető a szállodai és kiskereskedői textilpiacon - így Magyarországon is a német alapítású JAB Anstoetz KG, mégis, van néhány olyan téma, amelyről ritkán esik szó a cég kapcsán.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?