Ahol még a kerítés is cukorból van

Megnyílt a világ első, kizárólag süteményből eszkábált kertje Londonban – közölte nemrég cikkében a The Telegraph. Az újdonsült „ökoszisztéma” része volt például egy gyümölcskenyérfal, illetve a csokoládétalaj is.

Willy Wonkának láthatóan fel kell kötnie a gatyáját, pénteken ugyanis megnyitotta kapuit a világ legédesebb kertje, ahol emberi fogyasztásra éppenséggel minden abszolút alkalmas volt.

A világ első maradéktalanul megehető kertjeként aposztrofált, camdeni mikrokozmosz 250 „sütivirágot”, egy nutellával fugázott, 1 300 szelet gyümölcskenyérből fabrikált falat, csokoládémorzsákból álló termőtalajt, illetve bizonyos bourbon kekszből hevenyészett virágágyszegélyt tudott felmutatni.


A helyiséget az ünnepelt esküvőitorta-tervező, Rosalind Miller fundálta ki. Az alighanem andalító liget apropóját az adta, hogy Carole Matthews The Cake Shop in the Garden (Cukrászda a kertben) című könyvének puhafedeles verziója csatába szállt az olvasók kegyeiért (megjelent).

A kert megsütése és összetákolása 450 órát vett igénybe (18,75 nap). A park 15 féle süteményből épült fel.

A madárfürdőt piskótatekercs-szeletek mímelték, a lépőköveket ún. Battenberg-torta képezte.

A gyepen szanaszét heverő margaréták cukorból készültek, de persze a 300 repkénylevél-utánzat (vagy repkényutánzat-levél?) is ugyanezt elmondhatja magáról. Hasonló okokból a virágokon gubbasztó rovarokat szintén el lehetett fogyasztani.


Carol Matthews, a könyv szerzője így nyilatkozott: „A kert az a hely, ahol Faye Merryweather, a főszereplő élete, szerelme és családja összefutnak, szóval nagyon izgalmas volt süteményből feleleveníteni, amely [ti. a sütemény – a ford.] egyébként is annyira markánsan jelen van végig a történetben.”

A felvázolt, csalogató ökoszisztéma csupán egy napig volt nyitva a látogatók előtt, de legalább addig sem esett az eső. Remélhetőleg cukormáz nélkül is megáll a lábán a történet…

Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?