Melyik az ország legjobb sillere?

Szabó Balázs Band- és Péterfy Bori & Love Band-koncert is lesz az Országos Sillerfesztiválon, amelyet kilencedik alkalommal rendeznek meg Pakson június 3-4-én. A borversenyre már most száznál több mintát neveztek mintegy negyven településről, de a jelentkezéseket a rendezvény kezdetéig fogadják.

A péntek délelőtti bírálatra 70 borbíró kapott meghívást, akik két első helyezést hirdetnek: a legjobb sillerbor és a legjobb paksi siller kap majd elismerést.

Polgár Zoltán, a Sárgödör Téri Présháztulajdonosok Egyesületének alelnöke azt mondta, tavaly 234 siller bor került a zsűri elé, most is hasonló mezőnyre számítanak. Érkeznek borbírók Szlovákiából, Erdélyből, Szerbiából és Németországból is. Mostanáig Villánytól Egerig hozzávetőleg 130 mintát neveztek.

Szombat délután a nagyközönségnek is lehetősége lesz megkóstolni a 100 legjobb sillert. Délelőttre tartják a nemzeti és tájjellegű ételek főzőversenyét. A sillerfesztiválra sztárfellépőket hívtunk, és több újdonsággal is készülünk - közölte Tell Edit, a Csengey Dénes Kulturális Központ igazgatója. Utóbbira példaként a szombat délelőtti Prés(szín)házat említette.

A Sárgödör téren több présházában alkalmi színházat rendeznek be, ezekbe várják szombaton délelőtt elsősorban a gyerekeket, akik láthatják egyebek mellett a Lúdas Matyit és Az aranyszűrő bárányt. A székely menyecske meg az ördög című népmesét bábokkal, A falánk kiskakast marionett bábokkal adják elő. Szabó Balázs Bandája pénteken este lép színpadra, másnap ugyanebben az időpontban Péterfy Bori & Love Band-koncert lesz.

A kulturális programok tekintetében a fesztivál első napjára a hagyományápolás lesz jellemző, fellép Berta Alexandra és Barátai, a Dunaföldvári Ördögszekér Táncegyüttes, végül Szabó Balázs Bandája után Folkkocsma zárja a napot a Násfa együttessel. Szombat este Péterfy Bori & Love Band előtt a Pro Artis Wind Band és a PISTIEST együttes szórakoztatja a közönséget.

Mindkét nap lesz kézműves és termelői áruk vására, szombaton Palacsintázó és Szörpintő sátor. Utóbbihoz jótékonysági kezdeményezés társul: a becsületkassza bevételéből hátrányos helyzetű gyerekeket szeretnének színházi élményhez juttatni a 2016/17-es évadban.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.