Módosult a 'Young Sommeliers' versenykiírása

A Chaîne új kiírása szerint május 13-ig lehet jelentkezni az ifjú sommelier tehetségek nemzeti válogató versenyére.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Chaîne des Rôtisseurs Világszervezet szabályzata alapján a Chaîne des Rôtisseurs Baráti Asztaltársaság idén első alkalommal rendezi meg a magyarországi szállodákban, éttermekben és borászatokban dolgozó ifjú sommelier-k részére a „Young Sommeliers” nemzeti válogató versenyt.

A versenyen olyan fiatal sommelier indulhat aki:

  • 2016. szeptember 1. napjáig nem tölti be a 31. életévét,
  • egy Magyarországon működő szálloda/étterem munkatársa,
  • magyar állampolgársággal, vagy nem magyar állampolgársággal, de érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkezik,
  • nevezését a szálloda/étterem/borászat tulajdonosa/igazgatója támogatja és nevezési díját befizette.

Az „Young Sommelier” verseny évenkénti rendszeres megrendezésével is szeretnénk elérni, hogy fiatal sommelier-k oktatásával és nevelésével – e versenyre való felkészítéssel és részvételükkel is – magasabb színvonalat érjenek el és versenytapasztalatot szerezzenek. A versenyzőknek elméleti felkészültségükről, gyakorlati képességükről és helyzetfelismerésről kell tanúbizonyságot adniuk, valamint vakkóstolással borokat, illatolással párlatokat felismerni.

A verseny hivatalos nyelve: angol

A versenyzők öltözete: sötét öltöny, fehér ing, nyakkendő (kötény nélkül)

A versenyzők teljesítményét a zsűri a Court of Master Sommelier hagyományai szerint fogja értékelni.

A verseny dátuma: 2016. június 3. péntek

A verseny helyszíne: Gundel étterem 1146, Budapest, Gundel Károly út 4.

Az eredményhirdetés dátuma: 2016. június 4. szombat

Az eredményhirdetés helyszíne: Corinthia Hotel Budapest***** versenyzőket, kísérőiket és munkaadóikat szeretettel várjuk a Corinthia Hotel Budapest szállodában tartandó gálavacsorára, melynek végén történik az eredményhirdetés. A versenyzők a gálavacsorán a Chaine des Rotisseurs Baráti Asztaltársaság vendégeként vesznek részt.

A program változtatásának jogát a Chaine Egyesület fenntartja.

A nemzeti verseny első helyezettje jogot nyer arra, hogy induljon a „Young Sommeliers” 2016. évi Világbajnokságon, amely idén Vaduzban kerül megrendezésre 2016. augusztus 26-án, pénteken. A Chaine Egyesület a nemzeti verseny győztese részére biztosítja a világversenyen való részvétel feltételét, a 600 EUR nevezési díjat.

Kérjük a nevező szállodák/éttermek/borászatok vezetőit, hogy különös gonddal készítsék fel versenyzőiket az eredményes hazai versenyre.

A 2016. évi verseny nevezési díja 20.000,- Ft, amely összeget 2016. május 13. péntekig a Chaine Egyesület számlájára utalni szíveskedjenek. Budapest Bank – 10103805-03171936-00000002

Egyesületünk részben a fenti nevezési díjból biztosítja a hazai versennyel kapcsolatos kiadásokat, valamint az ünnepélyes díjkiosztó költségeit. A verseny helyszínére és az eredményhirdetésre való utazást, valamint a versennyel kapcsolatban felmerülő egyéb kiadásokat (pl. szállás) a küldő szállodáknak, éttermeknek, vagy borászatoknak kell fedezni.

Kérjük, , hogy a „Nevezési lap”-ot az előírt mellékletekkel legkésőbb 2016. május 13. péntek 12:00-ig szíveskedjenek a Chaîne Egyesület központi e-mail címre (chaine@chaine.hu) kitöltve visszaküldeni. A benevezett és jelentkezésüket elfogadott versenyzőknek a nevezést követően tájékoztatást küldünk a technikai részletekről.

A nem Chaine házakhoz tartozó ifjú versenyzőktől angol nyelvű rövid szakmai önéletrajzot is kérünk, mivel túljelentkezés esetén a részvételi lehetőségét korábbi tevékenysége alapján kell eldöntenünk. Orbán József asszisztensünk a 06-30-968-4143 telefonon, és a chaine@chaine.hu e-mail címen készséggel áll rendelkezésre a versennyel és a Chaine belépéssel/tagsággal kapcsolatban felmerülő további kérdések esetén.

 Vive la Chaîne!

Forrás: Chaine des Rotisseurs

Forrás: Vendég&Hotel Online


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.