Most együtt bálozhat Ördög Nórával

Az ország hét kiváló borászata és négy étterme, köztük egy Michelin-csillagos dolgozik azon, hogy a 12. Magyar Borok Bálja minden korábbinál fényűzőbb legyen. Legdinamikusabban fejlődő borvidékeinknek 2017-ben sztárséfek jelentik a kísérőzenekart, az ország egyik legszebb bálterme a színpadot, a karmester pedig Ördög Nóra.

Négy étterem és hét pincészet közreműködésével a Winelovers rendezvényszervező-csapat már javában dolgozik azon, hogy a 2017-es Magyar Borok Bálja minden korábbi borbálnál fényesebb legyen.

A HELYSZÍN

A Magyar Borok Bálját 2017. február 25-én a Corinthia Hotel Budapestben, az ország egyik legnagyobb és legszebb báltermében tartják. A 19. század végén épült barokkos stílusú bálterem eredeti formáját is őrzi, ugyanakkor a szervezők ezúttal minden korábbinál nagyobb figyelmet fordítanak a modern látványelemekre is.

EXKLUZÍV TÁRSASÁG

A meghívók már úton vannak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szerencsés szereplőinek, akárcsak a borszakma legkiválóbb alakjainak. A korábbiaktól eltérően a 2017. februári eseményre nemcsak a korábban Év Bortermelője címet elnyert szakembereket invitálják, hanem akár egyéb szakmai díjakkal jutalmazott, vagy még nem kitüntetett, de tehetséges csúcsborászokat is.

A GASZTRONÓMIA

Ahogy minden évben, 2017-ben is az ország aktuális legjobb borai kapnak lehetőséget, hogy a Magyar Borok Bálja borsorát adják. A hét pincészet az ország hat különböző borvidékét mutatja be egy-egy kiváló boron keresztül. A vendégeket érkezéskor a Dél-Balaton köszönti a Garamvári Szőlőbirtok méthode traditionnelle pezsgői által, amely ezúttal is bebizonyítja, hogy buborékokra termett. Ugyanitt a még alig ismert Neszmély a borok terén csillogtatja tudását a Kamocsay Ákos segítségével. A Costes Downtown séfje a fentiekhez avokádómousse-al színesített tőkehalebrandade-dal, továbbá mustáros-joghurtos füstölt kacsamellel készül.

VACSORA EZÜST, ARANY, GYÉMÁNT FÉNYBEN

Az amuse bouche után a fő menüsorban felsorakozik a színes Pannonhalma az Apátsági Pincészet illatos olaszrizlingjével; Tokaj-Hegyalját és a száraz tokaji furmintot az képviseli, aki híressé tette, azaz a Szepsy Pince; ott lesz a jelenleg legdinamikusabban fejlődő Szekszárd a Takler Kúria kékfrankosával; valamint a még mindig legnépszerűbbnek számító Villány az első generációs Gere Attila Pincészetének képviseletében. A tokaji aszú nélkül elképzelhetetlen lenne bármilyen ünnep – 2017-ben napjaink egyik legkedveltebb borászata, a Holdvölgy aszúja mutatkozhat be. A bálteremben helyet foglaló vendégek a borsoron kívül öt fogás segítségével merülhetnek el az éppen 120. születésnapját ünneplő hotel gasztronómiájában. A Corinthia Hotel Budapest étterme, a Brasserie & Atrium, Bolyki Péter executive séf és Ölvedy Balázs vezető séf az impozáns borsor mellé süt és főz.

A meglepően fiatal, mindössze 27 éves Ölvedy Balázs nem csak a luxusszálloda igényes vendégei előtt bizonyította már tudását, hiszen alig 20 évesen megnyerte a Chaine des rotisseurs 2010-es versenyére vezető hazai selejtezőt, és később remekül szerepelt a nemzetközi mezőnyben is.

Ezúttal az alábbi menüsorral verseng majd a bálozók kegyeiért:

Hideg előétel: karfiolhab friss tonhaltatárral, korianderes édeskömény, avokádó
Pannonhalmi Apátsági Pincészet Olaszrizling 2015 (Pannonhalma)

Meleg előétel: grillezett Szent Jakab kagyló sült véres hurkával, kecskesajttal és hollandi mártással
Szepsy Pince Hasznos Furmint 2013 (Tokaj-Hegyalja)

Főétel I.: serpenyőben sült császárszalonna ánizsos sütőtökkrémmel, pácolt szilvával, tonkababos mártással Takler Borbirtok Kékfrankos Réserve 2013 (Szekszárd)

Főétel II.: serpenyőben sült őz hátszín paszternákpürével, mázas gesztenyével, kelbimbóval és aszalt vörösáfonya-mártással
Gere Attila Solus 2009 (Villány)

VACSORA A SÉTÁLÓTÉRBEN

A borok leggrandiózusabb hazai eseményére ez évtől már kedvezményes árú sétálójegy is váltható. A sétáló vendégek számára háromfogásos menü készül, amelyet állófogadásos formában, a Corinthia Hotel Valletta II. termében fogyaszthatnak el, miközben a báltermi műsort is követhetik a kivetítőkön. A sétálójegy ételei szintén a bál hivatalos borsora mellé készülnek, ízeikben azokhoz tökéletesen idomulnak, ezért a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő felel. Az étterem- és séfválasztás nem véletlen: Parcsetich Ernő már korábban is igazolta, hogy ha borokhoz kell ételt kitalálni és kivitelezni, akkor ő az egyik legjobb szakember. Ernő a fúziós konyha trükkjeit Manchesterben, New Castle-ben és Bostonban tanulta.

A bálon az alábbi két fogással győzi majd meg tudásáról a sétálóvendégeket:

Hizlalt kacsamájterrine diógrillázzsal sós brióson, körte- és furmintredukcióval 
Szepsy Pince Hasznos Furmint 2013 (Tokaj-Hegyalja)

Konfitált kacsacomb vargányás maceszroláddal, feketeribizli-eszpumával és vaníliás dohányjus-vel
Takler Borbirtok Kékfrankos Réserve 2013 (Szekszárd)

A DESSZERT

A desszert elkészítésére ezúttal is a Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Éttermet kérték fel, hiszen a korábbi Magyar Borok Bálja mellett az édességműhely a prémium boros rendezvényeken hónapról hónapra bizonyítja rátermettségét. A Zila család a legkiválóbb borok mellé készít ilyenkor egyedi desszerteket, akár hónapokon át tartó munkával, amelyből a tulajdonos Zila László is kiveszi a részét. A desszertet a bál minden vendége megízlelheti:

Desszert: Quinoa szelet Holdvölgy Pincészet Tokaji Aszú 2008

A PROGRAM

A vendégeket a Junior Prima díjas televíziós műsorvezető Ördög Nóra kíséri majd végig az estén házigazdaként. Közreműködésével, a vacsora elfogyasztása után a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatóinak nyitótáncával kezdődik el igazán a báli hangulat. Az est folyamán fellép a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsorban közönségdíjat nyert Kiss Zoltán ifjú hegedűművész; Nyári Károly Lyra-díjas jazz-zongorista, énekes, dalszerző és előadóművész, valamint a Nyári Lányok, Edit és Alíz. Az est legfényesebb csillagának személyét, azaz a sztárfellépő nevét egyelőre nem hozzák nyilvánosságra a szervezők, annyit azonban elárultak, hogy a hajnalig tartó tánchoz a tavaly is nagy sikert aratott Night Cruisers Band adja majd a zenét.

A JEGYEK

A rendezvényre ezúttal is négy különböző árkategóriában lehet jegyet váltani. A báli belépőjegy tartalma a vacsoraasztalok színpadtól való távolságának függvénye. Már a legkedvezőbb, nettó 55.000 forintos "ezüst" jegy is tartalmazza a részvételt a teljes exkluzív vacsorán és programon, a korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, a kaszinó használatát, továbbá a részvételt a tombolajátékon, amelyen a nyeremények összértéke 1.500.000 forint. Elköszönő ajándékként a bálozók Kamocsay Ákos Prémium Chardonnay Páskum-dűlő 2015-ös tételét vihetik majd haza, amely a Kamocsay Prémium borcsalád az egyik legsikeresebb tagja. A kedvezményes árú, nettó 25.000 forintos sétálójegy az üdvözlőitalok és -ételek fogyasztását, a háromfogásos állófogadásos vacsorát, a vacsora utáni korlátlan étel- és italfogyasztást a bálterem előterében - ahol mintegy száz különböző bor sorakozik majd fel -, valamint a kaszinó használatát.

További információk a rendezvény weboldalán, és a Magyar Borok Bálja hivatalos Facebook-oldalán

Forrás: Vendég & Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.