Őszi ízek a Damniczki cukrász manufaktúrában

Budapesten csak ez év tavaszán nyitott meg a cég üzlete, a már 24 éves múlttal rendelkező Damniczki cukrász manufaktúra, ahol Damniczi Balázs nemzetközi tapasztalatai és igényessége új nívót teremtett.

Ennek a folyamatnak az eredménye az a fantasztikus fagylalt szortiment, amely nem csak minőségével, hanem merész ízkombinációival is megragadta a vendégeket, s a betérő vásárlókból törzsvendégeket faragott.

A nyár slágerízei jelennek meg a desszertekben

A nyár múltával a fagylaltpultban és a cukrászda kínálatában nagyobb hangsúlyt kapnak a sütemények, monodesszertek, amelyekben könnyedén felfedezhetők a nyár slágerízei. Damniczki Balázs idei őszi-téli kollekciójához az ihletet és az irányvonalat a nyár legkedveltebb ízei adták, ezeket formálta újra, álmodta meg desszertként is.

A 2014-es Ország Tortája, a Somlói revolúció, a 2015-ös versenyen második helyezést elért Fűszeres málna, az újraértelmezett Rákoczi túrós mellett ott várja a vendégeket a monodesszetként újraéledő Tonkaramell, a külső megjelenésében is egyedülálló Szarvasgombás étcsokoládé, a Vörösboros málna, valamint a rendkívül addiktív Gyömbéres maláta, amelynek fagylalt változata idén az Év Fagylaltja versenyen ezüst érmet nyert.

Kávéban is otthon van

A tökéletes desszertélményhez hozzájárulnak még a gondosan válogatott alapanyagokból készült kávés italok, amelyek rendkívül széles skálán mozognak, hiszen a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra kínálatában megtalálható a kiváló olasz espresso, az újhullámos, világos pörkölésű, termőterület szelektált kávé, s a baristák a filterkávé készítés világában is otthonosan mozognak.

Saját kreációk a forró limonádék

Ezen kívül a választék részét képezik még a a Damniczki Budapest – cukrász manufaktúra baristái által kifejlesztett forró limonádék, amelyek nem csak különlegesek, hanem kíméletes előállításuknak köszönhetően számtalan jótékony, egészségmegőrző hatással is bírnak.

 

 

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.