Öt nap a zene és a bor körül

Július 20-24. között tizenegyedik alkalommal rendezik meg Bükfürdőn a Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivált, amelyen történelmi korok étkei, számos pincészet borkínálata és két zenei színpad programja várja az érdeklődőket.

Tóth Tamás fesztiváligazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy az ötnapos fesztivál újítása a határozottabb gasztronómiai irány. A rendezvény csatlakozik a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. "Gasztroélmények Éve" címmel meghirdetett kampányához. Az alapot ehhez az szolgáltatta, hogy 2015-ben sikerrel indította el a büki TDM szervezet a helyi termelői piacot.

"A programelem minőségi prezentálásához egy új helyszín felállításáról döntöttünk, ahol a fesztivál öt napján jeles meghívottak tartanak előadást, illetve mutatják be főzőtudományukat" - mondta Tóth Tamás."A gasztronómiai program hármas hívószava továbbra is: hagyományos, helyi, egészséges ételek." - emelte ki a fesztiváligazgató.

A programok Bükfürdőn, a Gyógy- és Élménycentrum melletti parkolóban felállított színpadokon, egy kisebb gyermekszínpadon, a Gasztro udvarhoz kapcsolódó színpadon, valamint a Fürdő Étteremmel közösen szervezett Jazz-Blues Udvarban zajlanak öt napon keresztül.

A helyszíneket egy kézműves-kereskedő utca köti össze, ahol többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát és népi mesterségeket bemutató árusok, valamint a neves bortermelők standjai helyezkednek el - tájékoztatta az MTI-t a fesztivál igazgatója.

A kulturális programok sorában nagyszínpadokon fellép többek között a Magna Cum Laude, a Csík Zenekar, a Budapest Bár, az Intim Torna Illegál, a Deák Bill Blues Band, a Cimbaliband, a Magashegyi Underground, a Parno Graszt és a Mystery Gang.

A meghittebb, intimebb kikapcsolódást nyújtó Jazz-Blues Udvar vendége lesz az Esszencia, Török Ádám és a Mini, a Papa Jazz Seven, a Solid Jazz Band, a ManDala és a Tarisznyások együttes. A legkisebbeket a Fabula Színház, a Pódium Színpad, a Szamóca Színház, Páli Petra és tánckara, a Tarisznyások Együttes és a Langaléta Garabonciások szórakoztatják.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?