Sörmúzeum nyitott Szolnokon

Július 22-én Szolnok főterén megnyitotta kapuit a Sörárium. A Városháza pincéjében található kiállítás a folyékony kenyér több mint hatezer éves történetét mutatja be. Az új múzeumot Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és dr. Bene Ildikó, országgyűlési képviselő, Jász-nagykun Szolnok megyei fejlesztési miniszteri biztos adta át. A megnyitó vendégeinek alkalma volt végigjárni a boltíves pincefolyosókat, majd a tárlat bejárása után Hajdú Steve és Harsányi Levente lepte meg egy rövid, humoros jelenettel a megjelenteket.

A Sörárium több szempontból is különleges kiállítótér. A hasonló tematikájú múzeumok ugyanis egy-egy sörmárkához kötődnek, a szolnoki múzeum azonban márkafüggetlenül, komplex megközelítéssel mutatja be a nedű történetét. A látogató megismerkedhet a sör történetével, a serfőzési eljárások fejlődésével, a habzó ital emberi kultúrtörténetre és a tudományra gyakorolt hatásával.

A Söráriummal olyan különleges múzeummal gazdagodott Magyarország, amely a legszélesebb közönség számára nyújt kulturálódási és kikapcsolódási lehetőséget. Bízunk benne, hogy azok is örömmel fogják felkeresni, akik egyébként nem tartoznak a sörital rajongótáborába - jelentette ki a megnyitón Szalay Ferenc.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy a kiállítás a fiatalok számára is vonzó legyen, ezért a Söráriumot a legkorszerűbb interaktív eszközökkel szereltük fel. A digitális generáció tagjai érintőképernyős asztalokon és mozgásvezérelt, kinect-navigációt használó alkalmazások segítségével ismerkedhetnek meg a folyékony kenyér történetével. A gyermekeket játszószoba és gyermekfoglalkoztató várja, így a Sörárium látogatása gyermekes családok számára is remek kikapcsolódás lehet – tette hozzá a polgármester.

Büszkék vagyunk arra, hogy a Sörárium alkalmazottainak átlagéletkora 30 év alatt van. A városvezetés kiemelten fontos feladatának tartja, hogy munkalehetőséget biztosítson a szolnoki fiatalok számára. Az új intézmény egyszerre növeli a Tisza fővárosának vonzerejét az idelátogatók számára, és nyújt lehetőséget az itt élőknek a helyben boldogulásra - mondta Szalay Ferenc.

A 8 helyiségben, 1000 négyzetméteren üzemelő múzeumnak egyedi atmoszférát kölcsönöz, hogy belső terei steampunk jellegű design-t kaptak. A kiállítás bejárása után a vendégek a Sörárium éttermében pihenhetnek meg, ahol többféle kézműves sör, kávékülönlegességek és ízletes fogások közül válogathatnak. A vendéglátóhely múzeumi belépő kiváltása nélkül, célzottan is látogatható.

A Sörárium megnyitása Szolnok átfogó település- és turizmusfejlesztési koncepciójának része. A városfejlesztési stratégia keretében rövidesen egy másik országosan egyedülálló kiállítás is megnyitja kapuit a látogatók előtt, a katonai repülés történetét bemutató RepTár. A két múzeum és Szolnok egyéb látnivalói akár több napos kikapcsolódásra is elegendő élményanyagot kínálnak akár családok, baráti körök számára is.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.