Sült makréla tarolt a nyári receptversenyen

Mediterrán hangulat, ízletes falatok, tehetséges séfek- így jellemezhető röviden a különleges receptverseny döntője, amelyet július 22-én tartottak meg a METRO Gasztroakadémiáján. A kezdeményezés célja az volt, hogy lehetőséget adjon egy tehetséges szakácsnak, hogy megismerje az igazi olasz konyhák titkait, hagyományait, és az elismert olasz séfektől megszerzett tudást hazánkban kamatoztathassa.

„Főzzön egy pármai útért” felhívással indult verseny a hazai séfek számára, amely során minél kreatívabb és egyedibb receptötleteket vártak a szervezők. Az egyetlen megkötés az volt, hogy MUTTI paradicsomkonzervet használjanak fel az étel egyik alapanyagként.

A legtehetségesebb hét szakács személyesen is lehetőséget kapott, hogy elkészítse specialitását. A nyertest öttagú szakmai zsűri Fabio Zinelli (a MUTTI cég export vezetőjének) elnökletével választotta ki.

 A legízletesebb és legkreatívabb ételt a szegedi Port Royal Bistro séfje, Poharalec Zoltán készítette el. Így ő az a szerencsés, aki részt vehet az öt napos olaszországi úttal összekötött gasztronómiai képzésen, ahol elismert séfekkel való tapasztalatcsere során bővítheti tovább a mediterrán konyhával kapcsolatos ismereteit.

 A nyeremény igazán jó helyre került, ugyanis Zoltán folyamatosan képzi magát. A Gasztroakadémián már szinte törzsvendégnek számít, tudatos szakácsként rendszeresen vesz részt az akadémia által kínált különböző képzéseken, így már rendkívül összetett tudással rendelkezik. Az olasz út során szerzett tapasztalat a magyar konyha ízeivel ötvözve igazán izgalmas kombinációt ígér, így mindenkinek azt ajánljuk, ha majd Szegeden jár, térjen be a hangulatos Port Royal Bistroba és gratuláljon személyesen a séfnek.

 A receptverseny második helyén Búza Zoltán, a székesfehérvári Novotel hotel séfje végzett, a harmadik hely pedig Dombi Csabát, a tényői Dombi és fiai vendégfogadó konyhafőnökét illette, mindketten értékes ajándékcsomaggal utazhattak haza.

Forrás: Vendég & Hotel


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?