Számos díjnyertes étterem a Torkos Csütörtök listáján

Hamarosan itt a Torkos Csütörtök, melyre már több mint félezer vendéglátóhely jelentkezett. Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én, 18 órakor zárul, így vélhetően még ennél is több étterem közül választhatnak a torkoskodni vágyó vendégek. A 11. Torkos Csütörtökre jelentkező vendéglátóhelyek listáján számos díjnyertes étterem is szerepel: a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díjjal, illetve Rozmaring díjjal kitüntetett partnerei közül több is megtalálható a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon szereplő étteremkeresőben.

Az MT Zrt. 2015-ös online felmérése alapján az éttermek 95%-a számolt be az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalomról, illetve – az 50%-os kedvezmény dacára – a felmérésben részt vevők 87,3%-ánál alakult a bevétel is kedvezőbben ezen a napon, mint az akció nélkül alakult volna. A tavalyi évben több mintegy 110 ezer vendég torkoskodott ezen a napon a csatlakozó éttermekben.

Az étteremtulajdonosok túlnyomó többsége tehát kedvező forgalmi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be. A résztvevők nagy része hamar felismerte az akcióban rejlő promóciós és marketinglehetőségeket: az extra vendégkör, a teltház és a Torkos Csütörtökkel járó médiaérdeklődés hosszú távon megtérülő befektetés.

Nem csak a vendégek, hanem a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek is kedvezményekben részesülnek a Torkos Csütörtököt megelőző hetekben, napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon a „Beszállítói kedvezmények” menüpont alatt tájékozódhatnak, ahol a cégnév és a logó mellett a biztosított kedvezmény mértéke és időtartama is megtalálható. Érdemes tehát akár beszállítóként is csatlakozni az akcióhoz.

Az akció hivatalos weboldalán folyamatosan frissül az éttermek listája az online étteremkeresőben, amely angol nyelven is elérhető a gotohungary.com oldalon.

Az idei évben is számos neves, kiváló étterem csatlakozott az akcióhoz, köztük többen nyerték el korábban a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díját is.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a – termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett – turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget. A Q logó bizalmi jel a turizmusban. A díjazott étterem/szálloda szolgáltatásai és kínált termékei megfelelnek mind a vállalkozás kategóriájának, mind pedig a Minőségi Díj speciális követelmény-rendszerének. A program segíti a szolgáltatókat minőségi munkájukban és igazodási pontokat kínál a minőségfejlesztéshez.

A Torkos Csütörtök akcióban 2016-ban résztvevő Q logós éttermek listája:

· Ambrózia Étterem, Kazincbarcika
· Colorado Étterem - Aquaworld Resort Budapest, Budapest
· Barack Bár és Étterem, Barack Thermal Hotel & Spa, Tiszakécske
· Barátság Gyógyszálló Étterme, Hajdúszoboszló
· Mandala Étterem - Hotel Caramell, Bük - Bükfürdő
· Hotel Kumánia Étterme, Kisújszállás
· Kakukk Étterem és Panzió, Nyírbátor
· Lázár Lovaspark, Domony - Domonyvölgy
· Napsugár Étterem - Liget Wellness és Konferencia Hotel Étterme, Szarvas
· Nimród*** Bioszálloda és Bioétterem, Karcag
· Novo2, Novotel Szeged, Szeged · Olive's étterem, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest
· Zsolnay Kávéház, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest
· Szalajka Liget Hotel Étterme, Szilvásvárad
· Tanyacsárda Étterem, Lajosmizse
· Duna Étterem, Thermal Hotel Visegrád, Visegrád
· Vadvirág Étterem, Kozárd

A gasztronómiai élményt a jó ételek mellett a vendéglátóhelyek környezete is növeli. A Torkos Csütörtökre regisztráltak listájából szebbnél szebb – Rozmaring díjas – étterem közül is lehet válogatni. A Magyar Turizmus Zrt. által alapított Rozmaring díjat azok a vendéglátóegységek kaphatják, amelyek esztétikus, virágos környezetükre nagy gondot fordítanak. Turisztikai régiónként évente egy-egy étterem részesülhet ilyen elismerésben.

A Torkos Csütörtök akcióban 2016-ban résztvevő Rozmaring díjas éttermek listája:
· Piroska Csárda és Fogadó, Siófok
· Kistücsök Étterem, Balatonszemes
· Somogy Kertje üdülőfalu, Bonnya
· Hajdú étterem, Hajdúböszörmény
· Zsálya Étterem, Eger
· Ambrózia Étterem, Kazincbarcika
· Tanyacsárda, Lajosmizse
· Sümegi Várcsárda, Sümeg
· Fűzfa Pihenőpark, Poroszló

Először 2006-ban szervezte meg az MT Zrt. a Torkos Csütörtök néven ismertté vált éttermi akciót. A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?