Az Art Hotel Szeged a Zöld Szállodák élén

Az Art Hotel Szeged érdemelte ki az első helyezést a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége által meghirdetett „Zöld Szálloda” pályázaton.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Több mint 20 éve kezdeményezte a Magyar Szállodaszövetség, hogy a hotelek tervszerűen és tudatosan foglalkozzanak a környezetvédelemmel annak elősegítésére, hogy a mindennapjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bíró környezettudatos gondolkodás teret nyerjen. A szállodák környezetvédelmi tevékenységének ösztönzésére a szövetség kétévente pályázatot is hirdet. A sikeres pályázók elnyerik a „Zöld Szálloda” embléma viselésének jogát, a legjobbakat pedig minden alkalommal külön is díjazzák. A pályázatokat 3 tagú zsűri bírálja el, szigorú szempontok alapján pontozza, és hirdeti ki a dobogós helyezetteket.

A 38 idei induló közül az első helyezett az Art Hotel Szeged lett. A szálloda 2016. december 31-ig jogosult a “Zöld Szálloda 2015-2016″ cím viselésére.

Az Art Hotel Szeged környezetvédelmi tevékenységei, melyek többek között hozzájárultak az első hely elnyeréséhez:

• A szálloda vezetése a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás szellemében a CERTOP ISO 9014 szabványnak megfelelően üzemelteti a szállodát.

• Az Art Hotel Szeged tervezésekor illetve később, a megvalósítása során is az egyik legfőbb elvárásként fogalmazódott meg, hogy az épület összhangban és harmóniában álljon korunk mind ökológiai, mind épített környezetével.

• Beépítésre került 17 db napkollektor egység, mely a napenergia összegyűjtésével állítja elő az épület üzemeltetéséhez szükséges meleg víz jelentős részét.

• A szálloda környezetterhelését tovább csökkentve, szintén megújuló energiaforrást alkalmazva 2014. október 15-től termálvíz fűti a teljes épületet és a kapcsolódó kereskedelmi és vendéglátó ipari egységeket, mivel a hotel csatlakozott a „Szeged belvárosi geotermikus kaszkádrendszer kialakítása” projekthez.

• A fenntartható fejlődéshez kiemelt fontosságú az energiatakarékos felhasználás, melynek jó példái a víztakarékos szerelvények, zuhany rózsák, csaptelepek, energiatakarékos fényforrások, mozgásérzékelők alkalmazása.

• A hulladékgyűjtés szelektív módon történik, a szennyes törülközők, ágy- és asztalneműk az épületben kialakított mosodában kerülnek tisztításra, megtakarítva ezzel a szállítási költségeket és azzal járó káros kibocsátásokat is.

A szálloda új üzemeltetője az Accent Hotel Management is kiemelt figyelmet fordít a jövőben arra, hogy a környezettudatos gondolkodás továbbra is a működés meghatározó részét képezze.

Forrás: Vendég & Hotel


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.