Új nemzetközi járatokkal terjeszkedik Magyarországon a FlixBus

Magyarországon is terjeszkedik a fiatal távolsági buszszolgáltató, a FlixBus: új járatok indulnak Budapest, Győrből és Nagykanizsáról napi akár nyolc csatlakozással Ausztriába, valamint Horvátországba, Szlovákiába, Németországba és Csehországba.

Olyan városok, mint Bécs, Prága, Berlin, Zágráb vagy Pozsony napi akár nyolc járattal is elérhetők éjjel-nappal. Ezzel egy időben a FlixBus megkezdi az együttműködést első magyaroszági buszpartnerével, a VOLÁNBUSZ Zrt.-vel. A 2013-ban alapított FlixBus start-up-ként indult, de ma már napi 100.000 járattal köt össze 20 európai országot, és évi 20 millió utast szállít – így Európa vezető távolsági buszszolgáltatójává vált.

Újdonság: éjjel és nappal is Európa fővárosaiba

2016 elején a FlixBus bejelentette közép- és kelet-európai terjeszkedését napi járatok indításával Szlovákiába és Csehországba, majd májusban bevezette szolgáltatásait Horvátországban és Szlovéniában is, valamint elindította első nemzetközi vonalait Romániába. A FlixBus most új útvonalakon köti össze Magyarországot számos európai fővárossal, pontosabban Zágrábbal, Berlinnel, Béccsel és Prágával. Bettina Engert, a FlixBus vállalati kommunikációs vezetője elmondta: "A FlixBus új, környezetbarát alternatívát kínál a magyar utasok számára. Olyan fővárosok, mint Bécs, Zágráb, Berlin vagy Pozsony akár napi nyolc járattal is elérhetők lesznek nappal és éjszaka is. A további távolsági összekötettetések, valamint további célállomások, melyek összekötik Magyarországot és Európa többi városát, pedig már a tervezés szakaszában vannak." A flixbus.hu weboldalon jelenleg tíz ország városaiba érhetők el jegyek, melyek a mobilapplikáción keresztül vagy valamely magyarországi partnerjegyirodánál is megvárásolhatók.

VOLÁNBUSZ Zrt., a FlixBus első magyar buszpartnere

A FlixBus 250 német, osztrák, szlovák, olasz, francia és holland buszpartnere mellett első magyarországi partnere a VOLÁNBUSZ Zrt. lesz. Fekete Antal, a VOLÁNBUSZ vezérigazgatója így nyilatkozott: „Együttes erővel egy igazán versenyképes szolgáltatást biztosítunk, mely a VOLÁNBUSZ Zrt., a FlixBus és az utasok kölcsönös érdekeinek biztosítása mellett valós autóbuszos alternatívákat képes nyújtani az egyéni közlekedéssel szemben.”

Német start-upból európai játékos

A FlixBust közvetlenül a német nemzeti piac deregulációja után alapították 2013-ban Németországban. Az innovatív üzleti modellnek és a helyi buszpartnerekkel való együttműködésnek köszönhetően a FlixBus már az alapítás után pár hónappal képes volt országos buszhálózatot működtetni. André Schwämmlein, a FlixBus üzletvezetője és alapítója elmondta: “Teljesen új utazási lehetőséget hoztunk létre a vállalkozási szellem, az innovatív technológia és a hagyományos kisipar kombinációjával."

2015-ben a FlixBus elkeztde globalizálni üzleti modelljét franciaországi, hollandiai és olaszországi helyi járatok, valamint skandináv nemzetközi vonalak indításával. 2016 első negyedévében a start-up bejelentette terjeszkedését Közép- és Kelet-Európában, az Egyesült Királyságba és Spanyolországban. A müncheni, berlini, párizsi, milánói és zágrábi cégközpontokon keresztül a FlixBus csapata felel a hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing és sales, valamint az üzletfejlesztés feladatköreiért, míg a regionális buszpartnerek felelősek a zöld FlixBus-flotta mindennapi működtetéséért. A kis- és középvállalkozásokkal való együttműködéseken keresztül a FlixBus hozzájárul a helyi gazdaságok növekedéséhez.

Légitársaságokhoz hasonló, dinamikus árazás

Bettina Engert kifejtette: “Ahogy a légitársaságok, úgy mi is dinamikus árazást használunk weboldalunkon. Eszerint viteldíjaink a yield management elveinek megfelelően változnak. A közelmúltban a magyar forintot is hozzáadtuk az elérhető pénznemek listájához.” A zöld buszok Wi-Fi-vel és konnektorokkal vannak felszerelve, extra lábhellyel szolgálnak és légkondicionáltak. A jegyárban három darab poggyász szállítása szerepel. „A lemondás és foglalásmódosítás akár indulás előtt 15 perccel is lehetséges. Az ingyenes FlixBus alkalmazás elérhető iOS, Windows és Android készülékekre, melyen keresztül utasaink jegyet tudnak foglalni, mely lehetővé teszi a QR-kódos becsekkolást, friss utazási és közlekedési információkkal szolgál, valamint segíti utasainkat, hogy minél egyszerűbben megtalálják a legközelebbi buszmegállót" - tette hozzá Bettina Engert.

FlixBus kapcsolatok Budapestről, Győrből és Nagykanizsáról:



A VOLÁNBUSZ-ról és a FlixBusról

A VOLÁNBUSZ Zrt.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság közel 90 éves múlttal rendelkező személyszállító társaság. A MAVART néven 1927-ben alapított társaság kezdetben csak 30 autóbusszal rendelkezett, ma már 1067 járművel biztosítja szolgáltatását. A VOLÁNBUSZ Zrt. alaptevékenysége a menetrend szerinti autóbusz-közlekedés. A részvénytársaság fővárosi székhelyéből adódóan a VOLÁNBUSZ Zrt. közlekedteti a Budapestről induló nemzetközi és országos autóbuszjáratok többségét, továbbá a Pest megyei településeket kiszolgáló elővárosi és regionális, valamint helyi járatokat. Budapestről Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Montenegro, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia, nagyvárosaiba, illetve nyaralóhelyeire indulnak nemzetközi VOLÁNBUSZ járatok a Népliget autóbusz-pályaudvarról, de más országokba (Csehország, Görögország, Svájc, Szlovákia, Ukrajna) is biztosítják a közvetlen utazást szerződött partnereik járataival.

A FlixBus

A FlixBus egy távolsági buszszolgáltató, mely 2013 óta kínál alternatív utazási lehetőséget különböző árkategóriákban. A hálózatfejlesztésnek és korszerű backend-rendszer használatának köszönhetően a FlixBus kialakította Európa legkiterjedtebb távolságibusz-hálózatát napi 100.000 járattal, mely 900 célállomást és 20 országot köt össze.

A Németországban alapított korábbi start-up a kis- és középvállalkozások minőségét és tapasztalatát ötvözve indult útnak. A berlini, müncheni, párizsi, zágrábi és milánói irodákban dolgozó FlixTeam a következőkért felel: hálózatfejlesztés, ügyfélszolgálat, minőségellenőrzés, marketing/sales, jegyárusítás, árazás és vállalati üzletfejlesztés. Regionális buszpartnereik (melyek sokszor családi vállalkozások több generációnyi sikerrel a hátuk mögött) felelősek a mindennapi járatok és FlixBusok üzemeltetéséért.


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.