Borzasztóan drágultak a turisztikai szolgáltatások Athénban

Nemrég még olcsó és ideális helyszínként ajánlották Athént akár egy hosszú hétvégére, ma már azonban ez a megállapítás úgy tűnik, érvényét vesztette.

A görög kormány ugyanis olyan megszorító intézkedéseket hozott, ami gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy a költségérzékeny turista kedvező áron jusson hozzá termékekhez és szolgáltatásokhoz a görög fővárosban - írja a Fapadosinfo blog.

A blog szerint bár az éttermek megfizethetők, a kis giroszosok pesti áron pörögnek, szállás pedig található egész olcsón, az ókori városrészbe azonban már vastag pénztárcával kell érkezni. Tavaly ősszel még 12 euróba került az a jegy, amellyel be lehetett járni az Akropoliszt, az Agorát, múzeumokat és gyakorlatilag mindent, ami csak a környéken található. Ehhez képest most csak az Akropoliszra 20 euró a belépő, s minden más helyszínre külön kell jegyet venni. Csak összehasonlításképpen: a Louvre-ba 15 euró a jegy, az Uffizi képtárba pedig 25. Ezen kívül szinte az összes múzeumot elérte a brutális áremelés, a kormányzópárt szerint eddig volt túl olcsó.

Akkor is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ha a repülőtérre szeretnénk kijutni: a metró kivisz a reptérre, az utolsó előtti megállóig sima, 1,40-es jeggyel lehet használni. Ám a reptérre már speciális jegyet kell venni, ami évről évre drasztikusan drágul, most épp tíz euró (három főnek 24), egy éve még nyolc volt.

Forrás: Fapadosinfo


Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében

Amszterdam betiltja az új szállodák építését a tömegturizmus visszaszorítása érdekében 

A holland város a turisták által eltöltött éjszakák számát is korlátozza.
Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban

Horvátországot idén is elözönlik honfitársaink a főszezonban 

Az előzetes foglalások alapján biztosra vehető: idén is sok magyar vakációzik az Adrián.
Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról

Friss számok a németországi beutazó turizmus alakulásáról 

DZT: év kezdetétől február végéig az előző év ugyanezen időszakához képest 7,8 százalékos a növekedés.
Aquapark nyitás Šibenikben

Aquapark nyitás Šibenikben 

Június elején új, egész évben nyitva tartó attrakcióval gazdagodik a horvátországi Šibenik.
Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon?

Biztos, hogy jó ötlet elefánton utazgatni az egzotikus úti célokon? 

Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív az idegenekkel. A következőkből kiderül, miért.
A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába

A Heineken is beszállt a világ első unalmas telefonjának létrehozásába 

A The Boring Phone elnevezésű, valóban nem sokat tudó készülék e héten, a Milano Design Weeken debütált.
Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell

Új kiállítások Ausztriában, amelyeket látni kell 

Három új kiállítás, ahol átélhetjük az osztrák életérzést.
Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban

Nem áprilisi tréfa: a gyerekek idén nyáron tényleg ingyen szállnak meg a dubaji szállodákban 

A tavaly meghirdetett és szuper sikeres Kids Go Free promóció idén is elindult és már 56 dubaji szálloda ad lehetőséget a 12 éves kor alatti gyerekkel utazóknak, hogy kedvezményes áron nyaraljanak idén.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek

Ingyen bort kínál egy étterem a telefonjukat nem használó vendégeknek 

A veronai Al Condominio étterem tulajdonosa azt mondja, hogy a kezdeményezés pozitív fogadtatásra talált.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.