Magyar étterem és borászat kapott nemzetközi díjat

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

2014. november 8-án Liége-ben tartotta XII. Kongresszusát az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége, melyen a nemzeti gasztronómia értékeit fenntartó és ápoló tevékenységéért a Balatonszemesi Kistücsök étteremnek és a Balatonlellei Konyári családi pincészetnek a kilenc európai ország szakmai képviselőinek döntése alapján Európa Díjat adományozott.

A díjakat Carlos Martín Cosme elnök (CEUCO) és Háber Tamásné alelnök (CEUCO) adta át Konyári Dánielnek a pincészet tulajdonosának és Csapody Bencének a Kistücsök étterem, családi vállalkozás tagjának.

A nemzetek termékbemutatójával egybekötött kongresszuson az alábbi kategóriákban adtak ki díjakat:

Európai Éttermi Díj 2014
Kistücsök étterem - Hungary
Restaurante Noélia - Cabanas (Tavira) - Portugália
Restaurante Fuentebro - Fontibre - Spain
La Ferme des Beaux-Monts - Belgium
Restaurant La Dinée - Francs

Európai Hotel Étterem Díj 2014
Hotel Orizontes Tzoumerkon - Greece

Európai Kézműves Söröző Díj 2014
Brasserie Artisanala du Flo - Blehen - Belgium

Európai Agrár-élelmiszeripari Díj 2014
Consejo Regulador de la Denominación de Origen Baena - Spain

Európai Borászati Díj 2014
Konyári Pincészet - Hungary
Cantina Valpantena - Italy
Cantina Beato Bartolomeo da Breganze - Italy

Európai Kézműves Díj 2014
Charlemagne Chocolatiers - Belgium

Európai Gasztronómia Hagyományait Népszerüsítő Díj 2014
Confraria da Gastronomia Macaense - Macau - China

Európai Gasztronómiai Turizmusért Díj 2014
Mr. Efstratios Ch. Ioannou - Greece
Ayuntamiento de Cangas de Narcea - Asturias - Spain

Európai Hagyományos Kézműves Termékeket Előállító Díj 2014
Siroperie Artisanale d'Aubel - Belgium

Európai Testvériségért Díj 2014
Confraria dos Gastrónomos do Algarve - Purtugalia

Tisztelet Díj 2014
Mr. André Gilles, Député-Président de la Province de Liége - Belgium


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.