hirdetés

Segítsük győzelemre a jövő héten, a Lyon-i Bocuse d'Or-on versenyző magyar csapat versenyplakátját! Amióta magyarok versenyeznek, eddig még mindig miénk lett a legjobb plakát díja, ne szakítsuk meg ezt a szép hagyományt!

Sok felesleges pénze van, amit végképp nem tud mire költeni? Akkor induljon a tavaly szeptemberben, az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban megnyílt, legújabb Trump-hotelbe! Ahol a legegyszerűbb, legolcsóbb koktél 24 dollárba kerül.

hirdetés

Tizenegymilliárd forintos keretösszeggel hamarosan kiírják a hazai szálláshelyek minőségi színvonalának emelését szolgáló pályázatot, ugyanakkor a Balaton, Tokaj és Sopron után további kiemelt turisztikai desztinációkat nevesít a kormányzat.

Karácsonyra váratlan meglepetést hozott a lyoni szakácsvilágbajnokságra, a Bocuse d'Or világdöntőjére készülő magyar csapatnak a Jézuska: dobhatták a kukába addigi koncepciójuk egy fontos elemét, a faszenes grill használatát, és indulhatott az újratervezés...

További híreink

Mintegy egy hektáros szőlőbirtokot vásárol Debrecen az érmelléki borvidéken, s ezzel jelképesen is hozzájárul az egykor a város szőlőskertjének tekintett térség fejlesztéséhez.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Rendkívüli Közgyűlést tart 2017. február 21-én a Continental Hotel Budapest szállodában.

Azonban a nevezés feltételeit alaposan megváltoztatták.

Novemberben a robbanásszerűen növekvő bel- és külföldi keresletnek köszönhetően szállodáink forgalma, minden mutatószámának növekedése messze felülmúlta a megelőző hónapokban elértet. Az MSZÉSZ Trendriportja.

A Hilton Munich City tulajdonosai, az Union Investment nemzetközi befektetőcég felújítja a szállodát - erről írtak alá a napokban megállapodást. Céljuk a hotel átpozícionálása: München egyik vezető üzleti szállodájaként szeretnék majd ismét megnyitni.

Megszigorították a hordós borok árusításának feltételeit Csehországban.

Tavaly még több vendég érkezett Egerbe, mint 2015-ben. Az együttműködés, az újabb fejlesztések, a különböző programok és a külföldi bemutatkozások mind hozzájárultak ehhez, karácsony után ráadásul új szálloda nyílt a városban, és Eger hamarosan turisztikai weboldalt is kap.

17,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújthatnak 17 célterületre.

A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 16,5 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 16,3 százalékkal emelkedett tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz képest.

Az ír adóhatóság által a NAV-nak megküldött adatok szerint az Airbnb-hálózat magyar szállásadói 2015-ben összesen 6 milliárd forint bevételt szereztek, az adóbevallások azonban ennél jóval kisebb összegről szólnak.

A kor nemesít - már a nemzetközi kávéscég is visszanyúlt az "Öregember nem vénember" jól bevált megállapításhoz, és ez alapján most egy olyan kávéval rukkoltak elő, amelyet érlelt múltja aranyoz be.

Idén is keressük a legjobb turisztikai kommunikációs megoldásokat. Ha büszke cége honlapjára, kiadványára, reklámkampányára, pr-akciójára, nevezzen be versenyünkre!

2017. január 1-jétől már mind a 197 járási hivatalban elérhető a fogyasztóvédelem, így mindenki a lakóhelyhez legközelebbi hivatalban intézheti fogyasztóvédelmi ügyét, kérhet tanácsot például jótállási, szavatossági, panaszkezelési kérdésekben.

A budaörsi illetőségű Coninvest Kft. két tulajdonosa és ügyvezetője, Kertész Mirjam és Neményi András húsz együtt töltött üzleti év után külön utakon folytatja munkáját. 

Mivel Niklai Ákos december 31-vel váratlanul lemondott MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) elnöki posztjáról, e megváltozott helyzetben megkülönböztetett figyelem kísérte a hazai szállodások legnagyobb érdekképviseleti szervének idei első ügyvezetői megbeszélését, majd az azt követő választmányi ülést január 11-én.

Számos főzőcsapat méri össze ügyességét a 16. Nemzetközi Böllérversenyen szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkoron.

Egyszerűsítés indulhat az áfacsökkentés szabályaiban – erről a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségének a főtitkára beszélt a HírTV Reggeli járat című műsorában.

Kiyoshi Kimura, a Japánban „Tonhalkirályként” is emlegetett szusikereskedő nagyot villantott a világhírű Tsukiji halpiac árverésén.

Évek óta készítenek ételt a Gresham-palota konyháján a hajléktalanoknak, a luxusszálló séfei most is főztek a rászorulóknak.

A tokaj-hegyaljai Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet és az egri Thummerer Pince tételei nyerték a most debütáló Magyar Bor Nagydíját.

hirdetés
hirdetés