hirdetés

A Déli-sark meghódítására készül Wynne-Hughes Veronika, aki pszichológusként korábban öngyilkosságkutatással foglalkozott. A fiatal nő két és fél éve tartó földkörüli hajóstoppolás után idén ősszel tervezi az indulást, az általa megtenni kívánt útvonalon korábban más magyar még nem járt.

Részletes, közel 20 oldalas tanulmányt készített az ázsiai küldőpiacokról a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyben általánosságban és országokra bontva is elemzik az egyes piacokat.

hirdetés

Idén január 28-án kezdődik a kínai újév, ilyenkor rengetegen utaznak mind belföldön, mind az országhatáron túlra.

Jó jel a hazai borpiac számára, hogy idén – több éves kihagyás után - újból tartott sajtótájékoztatót Budapesten a világ legfontosabb borszakvásáraként ismert, németországi ProWein csapata.

További híreink

Szingapúrban rendezték meg a 36. ASEAN Idegenforgalmi Fórumot 2017. január 16-20. között.

A németországi Essen városa veszi át egy évre az Európa zöld fővárosa címet Ljubljanától.

Az esemény díszvendégeként Magyarország 33 kiállító közvetítésével mutatja be ízvilágát a nagyérdeműnek.

Több halálos áldozatot követelt a szállodára zúdult lavina Pescara közelében.

Van olyan spanyol település, ahol paradicsomcsatát rendeznek, máshol tarlórépát dobálnak, amihez azonban komoly védőöltözet szükséges.

A Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny keddi lyoni döntőjét interneten is követhetik, akik nem utaznak ki szurkolni, a budapesti Hold utcai piac szurkolói központ lesz.

Havazott Spanyolország délkeleti részének tengerpartján szerdán, amire évtizedek óta nem volt példa.

A Hilton Munich City tulajdonosai, az Union Investment nemzetközi befektetőcég felújítja a szállodát - erről írtak alá a napokban megállapodást. Céljuk a hotel átpozícionálása: München egyik vezető üzleti szállodájaként szeretnék majd ismét megnyitni.

A Közép-Olaszországot szerdán ért három földrengés miatt figyelmezteti az országba indulókat a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata.

Megszigorították a hordós borok árusításának feltételeit Csehországban.

Szombattól négynapos vakációra mennek a romániai közalkalmazottak, miután a bukaresti kormány pihenőnappal kötötte össze január 24-ét - a román fejedelemségek egyesülésének ünnepét - az azt megelőző hétvégével.

Több ezer brit üdülőnek kell sürgősen elhagynia a közép-afrikai Gambiát, miután fokozódik az országban a feszültség a tavaly decemberi választások és a közeledő hatalomátadás hatására.

Az idei tél legerősebb havazása érte el Japánt az előző napokban.

Sötétbe borult hétfőn London egyik leghíresebb látványossága, a Piccadilly Circus háznyi méretű fényreklámja, amelyet az üzemeltető cég hónapokig tartó munkával teljesen felújít.

Jelentősen emelkedett az Egyesült Államok repülőterein elkobzott fegyverek száma, 28 százalékkal több lőfegyvert foglaltak le 2016-ban, mint egy évvel korábban.

Hat bécsi metróállomáson mobiltelefon-automatákra cserélték a hagyományos telefonfülkéket. A kínálat az okostelefonoktól a különböző tartozékokig terjed. 2017-ben további 30 automatát szeretnének telepíteni.

Az IW kölni gazdaságkutató intézet szokásos, 48 gazdasági szervezet megkérdezése alapján készített év végi konjunktúrafelmérése szerint mérsékelt derűlátás jellemzi a német gazdaság 2017. évi várakozásait.

Lisszabontól délre, az Atlanti-óceán partjainak közelében találni a két népszerű portugál üdülőhelyet, Estorilt és Cascaist. Mindkét városban télen is sok a turista, a kellemes klímájú óceánpart vonzza a látogatókat.

Sosem járt még annyi turista Spanyolországban, mint 2016-ban, a 75,3 millió külföldről érkezett látogató rekordnak számít.

A bolgár kormány hat népszerű fekete-tengeri strand koncesszióba adásáról döntött szerdán.

hirdetés
hirdetés