hirdetés

Év elején a légitársaságok jelentős része akciós árakkal igyekszik foglalásra csábítani az utazókat. Az Emirates aktuális akciója keretében most akár novemberi utak is foglalhatók kedvezményes áron. A Qatar Airways arra próbálja ösztönözni az utazókat, hogy ketten vagy hárman foglaljanak együtt, de az Air France, a British Airways és a Norwegian is akciós jegyárakat kínál január végéig. 

Szárnyal a hagyományos légi teheráru, de a futárcégek által kezelt árumennyiség is rohamosan növekszik.

Újra itt van a Qatar Airways Travel Fesztivál akciója, mesés árakat kínálva a világ utazóinak.

Szerencsés kényszerleszállást hajtott végre a Qatar Airways egyik repülőgépe Isztambulban, miután az egyik hajtóműve kigyulladt. 

A karibi térségben folytatja járathálózata bővítését a török légitársaság. 

Trópusi paradicsom pálmafákkal, vulkánokkal, vízesésekkel, homokos tengerpartokkal, négy földrész kultúrájával – ezt nyújtja a turistának a Vanília-szigetek.

Két közkedvelt kelet-afrikai turisztikai célterületre, Kilimandzsáróra és Zanzibárba indít járatot a légitársaság. 

Albert Attila, a Turkish Airlines pilótája az Antarktisz kivételével szinte már az egész világot bejárta.

hirdetés

Fenntartható, 100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates.

Európai útvonalhálózatát bővítve naponta közlekedő járatot indít Dubaj és Zágráb között 2017. június 1-től az Emirates.

Az Emirates 2016-ban is tovább gyarapította légiflottáját és desztinációinak hálózatát, valamint számos újítást vezetett be utasai számára.

A közel-keleti légitársaságok az idei 900 millió dolláros eredmény után jövőre mindössze 300 millióval számolhatnak.

A Wizz Air újabb kiemelkedő évet zárt, amelyet rekordszintű utasforgalom jellemzett.

December 31-én tették közzé a pályázat hivatalos eredményét, melyet egyedüli indulóként a Wizz Air nyert meg.

A Wizz Air öt új útvonalat indít Budapestről a Nyugat-Balkánra 2017 áprilisától. Az új útvonalak összekötik Budapestet Szkopjével Macedóniában, Podgoricával Montenegróban, Tiranával Albániában, Pristinával Koszovóban és Szarajevóval Bosznia-Hercegovinában.

Négy új kolozsvári járat indítását jelentette be egy keddi kolozsvári sajtótájékoztatón Tamara Vallois, a Wizz Air magyar diszkont légitársaság kommunikációs igazgatója.

Szívesen küldene e-mailt vagy intézné bevásárlásait 10 ezer méter magasságból? A Lufthansa és az Austrian Airlines utasai mindezt hamarosan megtehetik.

A Lufthansa háromezerrel tervezi bővíteni dolgozói létszámát az idén, a német légitársasági csoport főleg légiutas-kísérőket keres, de mérnökből is többre van szüksége.

Lezajlott az év egyik legfontosabb eseménye a Lufthansa Csoportnál.

Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways és a Lufthansa codeshare-megállapodást kötött, amely kormányzati engedélyezéstől függően 2017 januárjában lép életbe.

Több utast szállítottak Európa legnagyobb hálózatos légitársaságai novemberben az előző évihez viszonyítva.

Amikor a cég egyre-másra publikálja különböző előnyös tarifaajánlatait Európában és azon kívül is, addig folyamatos problémák merülnek fel a hajózók fedélzeti létszámával és az Air France-szal való együttműködéssel kapcsolatban is.

Szeptember 1-jétől Kiss Ildikó váltja Dror Harelt a légitársaság magyarországi csapatának élén.

A Holland Királyi Légitársaság újtára indította a bioüzemanyaggal működő, 80 járatból álló sorozatát. A járatokat EMBRAER 190-es típusú repülőgépekkel üzemelteti majd a társaság.

11 év után idén áprilisban megszűnt a TAP Portugal Budapest és Lisszabon között közlekedő járata, ám szerencsére a szünet csak ideiglenesnek bizonyult: jövő nyártól újra repül a légitársaság ezen az útvonalon.

A globális légi forgalom növekedése miatt egyre fontosabb lenne, hogy a légitársaságok csökkentsék széndioxid-kibocsátásukat. Vannak olyan szállítók, amelyek odafigyelnek erre, de egy részük nem igazán foglalkozik a kérdéssel.

Április negyedikétől nem közlekedik a TAP Portugal légitársaság budapesti járata. Tizenegy év után szűnik meg az útvonal. 

Fontos bejelentéseket tett a portugál légitársaság, a flottabővítés mellett a márkát is megújítja.

Bővíti kapacitásait az olasz Alitalia Budapesten, heti 9-ről 10-re növeli a járatszámot, és nagyobb befogadóképességű gépeket is közlekedtet Budapest viszonylatában.

A társaság a járatainak tizenöt százalékát törölte pénteken.

Nemrég a vásárlás feltételeiről állapodott meg a két légitársaság, bár azt pontosan nem tudni, mennyit fektet be az Etihad az Alitaliába.

Akár a 40 százalékát is viheti.

Szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezetnek be a bécsi Westbahnhof pályaudvaron, mivel az utóbbi időben egyre gyakrabban történtek erőszakos bűncselekmények ott.

Az Ethiopian Airlines újabb nagy terjeszkedésbe kezdett.

Már idén elkezdődik az áttelepítés.

Németországban megszigorítják a távirányítású légi járművek (drónok) használatának szabályait, a kormány szerdai ülésén elfogadott rendelet alapján a többi között bevezetik a drónvezetői jogosítványt.

hirdetés
hirdetés