hirdetés

Tovább csökkent a charteres utazásszervezők száma idén, és bár egyelőre óvatosak az utazási irodák, bizakodón néznek a szezon elé, a kereslet növekedése esetén pedig készek emelni kauciójuk összegén.

Az utazási iroda újabb utazásokat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, határozott az MKEH. Jelenleg nem tartózkodik külföldön utasuk, tartozásaikat december 6-ig rendezik - közölték lapunkkal.

A tour-operátor, amely vasárnap törölte észak-ciprusi járatát, és alternatívaként törökországi üdülést ajánlott fel utasainak, holnap utaztatja el az érintetteket Budapestről Antalyába – tudtuk meg az irodától.

A Green Travel augusztus 21-én a déli órákban a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe észak-ciprusi charterjáratukkal kapcsolatban:

Aki nem ragasztkodik a havas, esős szilveszterhez, Tunéziában pálmafák alatt, kellemes időben köszönheti az újévet.

Hét év után távozik a Taurus Reisen magyarországi irodájának éléről Haythem Jamel. Utódja a vállalatcsoport egy másik cégétől érkezik Budapestre. 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.

Közel telt házzal száll fel május 20-án Budapesten a Kartago Tours és a Taurus Reisen közös tunéziai charterjárata.

hirdetés

2016. december 1-jétől Gyenizse Dorottya az OTP Travel újonnan létrehozott beutaztatási és belföldi üzletágát vezeti.

Kulturális körutakat, csoportos hajóutakat és egyéni programokat is kínál az idén télen az OTP Travel, amely hamarosan országos road-show-ra indul. 

Az utasok körében eddig is népszerű hajós utak és körutazások mellett számos újdonsággal készül az OTP Travel a következő szezonra.

Új kommunikációs versenyt indít a Turizmus Trend társlapja, a Kreatív. Üzleti marketingmegoldások nevezéseit várjuk.

Számtalan újdonsággal készül a 2017-es nyári szezonra a Sun&Fun Holidays, amely a télen dubaji körutazást, egyiptomi üdülést és törökországi szilvesztert is kínál.

A július 17-én éjjel lezajlott sikertelen katonai hatalomátvétel a török tengerparti üdülőhelyeken nem volt érzékelhető, Antalyán azóta is teljes a nyugalom. Az Expo 2016 kertészeti világkiállítás különleges látnivalókat és programokat ígér idén.

A szállodabejárás mellett hammamban és hajókirándulásban is része lehetett a Sun & Fun Holidays tanulmányútján résztvevőknek.

Az utóbbi néhány hétben megugrott a törökországi foglalások száma a legnagyobb küldőpiacnak számító Németországban, és hasonló trendről számoltak be a hazai utazásszervezők is.

Az idei szezon alakulásáról és a jövő terveiről beszélgettünk Martin Hafnerrel, az ETI csoport közép-európai vezérigazgatójával és Kerekes Gábor-ral, a cég budapesti irodavezetőjével.

A november 6-ától Budapest és Hurghada között közlekedő Air Cairo-járat ülőhelyeinek háromnegyede az ETI-é - tájékoztatott az utazásszervező.

Nehezen indult az idei szezon az ETI-nél, de a nyár közepétől beindultak a foglalások. A tervek szerint télen is közlekedik majd heti egy járatuk Egyiptomba. 

A kedvező nyári szezonra alapozva az ETI télen is indítja közvetlen Budapest-Hurghada charterjáratát.

Január 26-tól 29-ig Tunéziában tartja katalógusbemutatóját a Kartago Tours, ahol a legtöbbet értékesítő viszonteladó partnereit látja vendégül, hogy közösen köszöntsék a 2017-es szezont.

Tovább bővült a Kartago Tours 2017-es nyári kínálata, több desztinációban is új szállások kerültek be az árualapba.

Egyiptomba idén várhatóan legfeljebb négymillió turista érkezik, kevesebb mint fele a tavalyinak, Magyarországról is kevesebb vendég jön - mondta Mohamed Ahmed, az egyik legnagyobb egyiptomi utazási iroda, a Travel Ways-Egypt hurghadai térségének vezetője.

Szigeti Ferenc, a Karthago együttes vezetője még akkor is ragaszkodik az észak-afrikai ősi város nevéhez, ha épp kikapcsolódni készül.

Az utazási iroda európai buszos körutazásokat szervez olyan úti célokba, mint Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Vajdaság, Csehország, Ausztria, Németország, Lengyelország, a Baltikum, Finnország, Horvátország, Olaszország, Albánia és Montenegró.

A tavalyi sikerek után további utasszám-növekedésre számít az idén az Express Travel International, amely a nyári főszezonban öt járatot tervez indítani Magyarországról a Vörös-tenger partjára.

Kercs András december óta az Aviareps aviation sales managere. A szakember 8 év szállodaipari kitérő után tért vissza az utaztatás területére.

A közelmúltban két tapasztalt utazásszervező kolléga csatlakozott az utazom.com csapatához.

Óvatosságra int a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a feltűnően olcsó tengerparti üdülésekkel kapcsolatban. 

Jelentősen átalakult a németek kedvenc üdülési célpontjainak listája tavaly. Többségük nyugat- és dél-európai úti célt választott az észak-afrikai és kelet-mediterrán térség helyett.

Utazási irodák, utazásszervezők, tour-operátorok, utazási ügynökségek hírei.

hirdetés
hirdetés