hirdetés

Közel 20 millió eurós befektetéssel próbál az Aradi Astra Személyvagongyár szeletet hasítani magának a romániai és később az európai vasúti személyszállítási tortából.

Nem csak a 26 év alattiaké a világ - pontosabban a kedvezmény.

hirdetés

Belföldi utazók és külföldi turisták egyaránt örülhetnek annak az új fejlesztésnek, amelynek eredményeként a teljes magyar vasúti menetrend elérhető mostantól a Google Térkép online útvonaltervező rendszerében.

A szolgáltatási színvonal további fejlesztéséről és az együttműködés még hatékonyabbá tételéről egyeztettek az osztrák és a magyar vasúttársaságok vezetői.

További híreink

Kína és Európa között válunk még forgalmasabb árufolyosóvá.

Számos vonat viszonylatjelzésekkel, illetve számokkal és külön színekkel jelenik meg a globálisan elterjedt utazástervezőben.

Újabb mérföldkövéhez érkezett a magyar vasúti személyszállítás fejlesztése: az utolsó FLIRT motorvonatot is átadta a gyártó és forgalomba állt az a 6+15 jármű, amelyről a MÁV-START tavaly nyáron írt alá szerződést a Stadlerrel.

A beruházás során megújult a vasúti pálya, a biztosítóberendezések és az állomásépületet is részben felújították.

December 11-én lép életbe az új belföldi és nemzetközi vasúti menetrend, amely szerint egyebek mellett Budapest egyes elővárosi vonalain több járat közlekedik majd.

 A MÁV-START Zrt. és a MIDMAR Nonprofit Kft. hosszú távú partneri megállapodást kötött, amellyel a résztvevők szándéka megkönnyíteni a Miskolc Pass turisztikai kártyákhoz való hozzájutást.

A szabálytalan vasúti átkelés veszélyeire hívják fel a figyelmet a Hősök zenekar tagjai.

Kísérleti projektként már jövőre elindul az Európai Unió ingyenes Interrail programja - tájékoztatott Ujhelyi István szocialista európai parlamenti képviselő.

Évi 2,3 milliárd forintot biztosít a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakasza újjáépítésének lebonyolításáért felelős kínai-magyar vegyesvállalat működtetéséhez.

A Budapest és Békéscsaba közötti vasútvonal fejlesztésére 39,2 millió eurós - mintegy 12 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság pénteken.

A Mindenszentek ünnepnapját is magába foglaló hosszú hétvégén, október 30-án és 31-én a munkaszüneti napra, november elsején a vasárnapra, november 2-án a munkanapra érvényes menetrend szerint járnak a vonatok.

A Zágráb és a magyar határ közötti vasútvonal fejlesztésére 241 millió eurós támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság.

A Székesfehérvár és Budapest közötti vasútvonal fejlesztésére 30 millió eurós - mintegy 9,3 milliárd forintos - támogatást hagyott jóvá az Európai Bizottság csütörtökön.

A hétvégén a munkanap-áthelyezés miatt megváltozik a vonatok közlekedési rendje. 

Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője lesz az egyik koordinátora az Európai Unió ingyenes Interrail programjának.

Egy magyar európai parlamenti képviselő után a legnagyobb frakció vezetője is támogatja, és már a zöldek is átvették az ingyen InterRail jegy ötletét.

Harmincöt ember megsérült, hárman közülük súlyosan péntek reggel egy szlovákiai vonatbalesetben.

A vonat valamikor Damaszkuszig haladt, majd 1951-ben leállították a megcsonkult vasútvonalat.

Húsz százalékos kedvezményű menetjegy váltható a MÁV-START és a GYSEV vonataira a Belföldi Budapest Card alapján.

Azt mondja a MÁV: az utasok észrevételei alapján (is).

hirdetés
hirdetés