hirdetés

Véget ért a Hunguest Hotels Zrt. átvilágítása, várhatóan 14 szálloda kerül új tulajdonoshoz.

Újra látták a varbói tóban élő szörnyet.

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. pénteken 13.30 órától garantált városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével.

A sörgyárfesztivál idén nagyon belehúz: 2 napos, kibővült program, megnövekedett terület, 3-szor több sörcsap és csapos.

A HOTREC 2016. július 18-i sajtóközleménye szerint az Európai Unió 10 tagországának versenyhatóságai közös vizsgálatot kezdenek az online foglalási portálok piacán.

hirdetés

Idén is megjelent az Északipart magazin, amely a Balatonra látogató magas vásárlóerejű olvasóközönséget célozza. A lapot idén már nem a Pannon Lapok Társasága, hanem ismét a Lipócia Kft. adja ki.

Európában a szőlősgazdák a borutak segítségével bővítik piacukat, az Egyesült Államokban azonban a fagylaltút 'a legújabb turisztikai őrület'. 

Most pénteken kezdődik a 26. Művészetek Völgye, mely július 22. és július 31. között a Balaton-felvidék három településén, Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja szerelmeseit.

A legtöbbször még csak észre sem vesszük, hogy becsaptak minket.

A tavalyinál erősebb nyári szezonra számít az MSZÉSZ az alapján, hogy az év első öt hónapjában minden magyarországi régióban nőtt a szállodák összes bruttó forgalma és a vendégéjszakák száma is.

Az Accor új digitális megoldásával forradalmasítja szállodáiban a vendégek fogadását. A cél egyszerű: a digitális
technológia segítségével egy ez idáig példa nélküli, személyre szabott üdvözlés biztosítása.

Kétévente rendeznek beutaztatóvásárt Berlinben, a legutóbbi eseményre február elején lapunk is meghívást kapott. A régi-új német fővárosban megismerkedtünk néhány kiváló új szállodával, és bepillantottunk a bringabarát település mindennapjaiba is.

Miközben a hazai turisztikai statisztikák a turistaforgalom fellendülését jelzik immár második éve, az ingatlanpiacon talán még soha nem volt ennyi eladó vendéglátóegység, szálloda, panzió. Ezek között akadnak olyanok is, amelyeket jóformán telekáron kínálnak. A látszólagos ellentmondás feloldására Hegedűs Attilát, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatóját kértük meg.

Budapest történelmileg, építészetileg, kulturálisan, gasztronómiailag az egyik leggazdagabb város Európában. Ennek ellenére ötcsillagos szállodáinak átlagára az STR Global nemzetközi monitoringrendszer felmérése szerint a versenytársaihoz képest az egyik legalacsonyabb. Miért probléma ez, mi az oka a jelenségnek, és hogyan lehetne elérni, hogy Budapest – Bécshez és Prágához hasonlóan – a globális turizmus egyik vezető célpontja lehessen? Erről szól a BDO budapesti topszállodák nemzetközi igazgatóinak körében végzett felmérése.

Vendég és Hotel videó

hirdetés

Ausztriai állásajánlataink

Kiadónk társoldalai

hirdetés

Ingyenes marketing tudásforrás a turisztikai szakmának.

Marika blogja  // 

Magyarország egyetlen olyan étterme a szekszárdi Ízlelő, ahol a konyhán és a vendégtérben is kizárólag sérültek dolgoznak. Egyikük, a kerekesszékes felszolgáló, Kecskeméti Marika mutatja be mindennapjaikat.

Travellina  // 
Fotók és útleírások a világ minden szegletéből. Utazási fortélyok, gasztroélmények, UNESCO világörökség ismertetők és hazai programajánlók.
Fotelkalandor  // 

A világ nem körülöttünk forog. Ha magunkból kiindulva akarjuk megérteni, sem megunkat, sem a világot nem értjük. Próbáljuk meg fordítva.