Villányban jártunk, a Jekl pincészethez és a nagyharsányi Koch borászathoz látogattunk.

Családi programok, folklórműsorok, disznóvágás és kolbászvásár is várja a látogatókat a Disznótoros Kolbászfesztiválon csütörtöktől vasárnapig Budapesten, a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Pedig a magyarok 12 millió korsóval több sört ittak a foci EB alatt.

Máltán rendezték a HOTREC 73. Közgyűlését, amelyen tisztújításra is sor került.

Bárminemű édesítőszer felhasználása nélkül.

hirdetés

Ismét bebizonyosodott, hogy a vendéglátásban is van kereslet a háztáji termékekre.

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék Patricius Borháza lett az idén az év pincészete.

Pop elnevezéssel új kategóriát vezet be 2017-es kiadásában a Gault ß Millau francia étteremkalauz.

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Csizmazia Balázs szállodai szakember.

A világ vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler minden évben elkészíti a legjobb szállodák toplistáját. Az idei összeállítás alapján egy budapesti hotel lett a régió legjobbja.

Működésének negyvenedik évfordulója alkalmából április 8–10. között a hévízi Danubius Health Spa Resortban (DHSR ) jártunk, ahol kiderült, mit nyújt a hévízi ház ma a vendégeinek.

Néhány hét leforgása alatt több jelentős díjat, elismerést „söpört be” az épp a napokban első születésnapját ünneplő Prestige Hotel Budapest. Gaál Miklós igazgatóval vettük sorra a fantasztikus eredménnyel zárult márciusi hónapot.

„A kelet-európai AccorHotels szállodák üzemeltetésének 2015. januári átvételével a Csoport nemzetközivé vált, megteremtve az új piacokon való további növekedés lehetőségét” – nyilatkozta Gilles Clavie, az Orbis SA elnök-vezérigazgatója. Egy év telt el azóta, hogy az Orbis Hotel Group átvette az AccorHotels valamennyi márkájának kelet-európai üzemeltetését, ezzel a régió legnagyobb szállodahálózatává vált, több mint 100 szállodával, melyből 17 Magyarországon Sofitel, MGallery, Novotel, Mercure és ibis márkanevek alatt üzemel.

Ha jövőre is a várbeli Hilton Budapest Báltermében találkozik majd a hazai szállodások krémje az „Év Szállodása” díjkiosztója alkalmával, akkor már egészen más, megszépült, vadonatúj designba öltöztetett környezet fogadja a szakmai vendégeket. Hiszen idén folytatják azokat a nagy ívű átalakítási munkálatokat az ötcsillagos hotelben, amelyek 2015 elején kezdődtek, és amelynek első etapját tavaly tavasszal fejezték be. Az átalakítási, megújulási munkálatok eddig megvalósult és további részleteiről a ház igazgatójával, Árvai Zoltánnal beszélgetünk

Vendég és Hotel videó

hirdetés

Ausztriai állásajánlataink

Kiadónk társoldalai

hirdetés

Ingyenes marketing tudásforrás a turisztikai szakmának.

Marika blogja  // 

Magyarország egyetlen olyan étterme a szekszárdi Ízlelő, ahol a konyhán és a vendégtérben is kizárólag sérültek dolgoznak. Egyikük, a kerekesszékes felszolgáló, Kecskeméti Marika mutatja be mindennapjaikat.

Travellina  // 
Fotók és útleírások a világ minden szegletéből. Utazási fortélyok, gasztroélmények, UNESCO világörökség ismertetők és hazai programajánlók.
Fotelkalandor  // 

A világ nem körülöttünk forog. Ha magunkból kiindulva akarjuk megérteni, sem megunkat, sem a világot nem értjük. Próbáljuk meg fordítva.