Egy, kettő, három

Szerencsés helyzetben van az a hotel, amelynek étterme nemcsak a szálloda felől közelíthető meg, hanem az utcáról is betérhet a vendég akár ebéd- vagy vacsoraidőben egy gyors déli menü vagy üzleti ebéd elfogyasztására, az esti órákban pedig egy elegáns, különleges borvacsorasor végigkóstolására…

A Dohány utcai ARAZ Étterem épp ilyen: ajtaja késő éjjelig nyitva áll. A betérő vendégeket nemcsak kü- lönleges hangulatú, elegáns design, a magyar konyha és a nemzetközi – elsősorban francia, valamint a zsidó gasztronómia alapján készült – ételkülönlegességek várják, hanem professzionális kiszolgálás, egy érdekes, izgalmas elgondolást képviselő, kiváló csapat, amelyet Barka Áron irányít a konyhában.

EGY IGAZI MAGYAR TRADÍCIÓ

Nemcsak kellemes gasztronómiai célpont és találkozási hely az ARAZ, hanem különleges programok színtere. A péntek esték tavasszal minden héten a magyar ízek és a magyar népzene jegyében telnek az étteremben, ahol hagyományos magyar büféasztalos ételválasztékkal, magyar borokkal várják a vendégeket. A FolkEmbassy népzene- és néptáncbemutatója színesíti a gasztronómiai kalandot: Szatmár, Kalotaszeg és Székelyföld dalla- mai szólnak a Magyar Tradíció elnevezésű program elemeként.

BORDUETT

Az ARAZ-ban valósították meg először azt az időközben nagyon sikeressé váló és havonta megrendezésre kerülő estet, amelyen Borduett néven más-más terroiron található pincészetek borai egyszerre kóstolhatók meg. Kovács Gábor, a hazai Sommelier-szövetség elnöke a bor oldaláról, Barka Áron chef de cuisine a kulinária területéről komponálja az estek étel- és italsorát, és a programokon a be- mutatott pincészet vezetői is jelen vannak. Április 24-én a Borduett két főszereplője a Balaton északi oldaláról a Szeremley Pincészet névadója, a tó déli partjáról pedig Garamvári Pincészet alapítója, ők mutatják be a boraikat. Nem borászok versenyéről van szó, hanem azt a harmóniát igazolja az est, amely egy-egy határon belüli vagy azon túli neves borvidék tétele és a fogás között jöhet létre, amely mellé felszolgálják.

ÉDES HÁRMAS

A VinCE Budapest Wine Show Közép- Európa legfontosabb és legszebb boreseményévé vált az elmúlt öt év során. Idén cukrászversenyt is tartottak: ezen a francia La Praliné cukrásza, Stephane Gerphagnon, az Angelo cukrászda mestere, Kékesi Judit, egy ifjú, lelkes macaronkészítő, Szalai Dóra, valamint az ARAZ étterem képviseletében Kelemen Melinda pastry chef, Barka Áron chef de cuisine irányításával vett részt. A feladat az volt, hogy Domaine Edegger Caroline 2004-es borához megtalálják a tökéletesen passzoló desszertet. Az immár nemzetközi szintűnek számító meg- mérettetésen Kelemen Melinda, az ARAZ Étterem cukrásza Barka Áron vezetésével indult. A két szakember egy tökéletes harmadik „főszereplőt” alkotott: a levendulás ganache-t fehércsokoládéhabbal, amelyet első helyezéssel díjazott a szakértő zsűri.


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.