Szálloda szeretettel

Most 32 éve, 1982-ben nyílt meg először a Balaton északi partjának legfrekventáltabb helyén, Balatonfüreden az a szálloda – bár eredetileg apartman- háznak tervezték, aztán elvetették az ötletet -, amelyet akkoriban Blaskó Anikó vezetett, Kántás Józsi séf készítette a konyhán messze földön híres lecsóját, sütötte az isteni bifszteket, közösen Weisz Zoltánné Pötyivel.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

 Július 3-án, a ház újranyitása, az új épületszárny ünnepélyes avatóján ismét együtt volt a „nagy csapat”.

Igaz, a ház első igazgatónője csak ven- dégként, de Pötyit a konyháról és Kántás Józsefet visszahívták a jelenlegi tulajdo- nosok, így a 2006 óta a Forsthoffer család (képünkön) által vezetett házban ismét ő vezeti konyhát.

JELENTŐS KORSZERŰSÍTÉS

Amikor a família a 2006-ban birtokba vette a házat, tisztában voltak azzal, az akkori szolgáltatásokkal, a szálloda nyújtotta le- hetőségekkel nem vehetik fel a versenyt az adott piaci környezetben. Nem is volt kérdés, hogy bővíteni, korszerúsíteni kell. Mivel hosszú távra terveztek, jelentős hi- telt vettek fel: az idén tavasszal befejezett beruházás összértéke 500 millió forint, eh- hez 100 millió forint támogatást nyertek el a Közép-Dunántúli Operatív program kere- tén belül, az átalakításhoz szükséges többi összeget banki hitelből teremtették elő.

ELKÉSZÜLT VÉGRE A HÁZUK

Idén tavasz végére elkészült végre az új épületszárny, a Dália, így a szálloda alap- területe, mint a július 3-án tartott ünne- pélyes megnyitó alkalmával Forsthoffer Ágnes ügyvezetőtől megtudtuk, 2900 m2- ről 4400-ra nőtt. Az új szárnyban helyet kapott egy 80 m2-nyi területtel bővített elegáns étterem, egy galériás, sokféle élményrésszel ellátott wellness részleg, valamint egy 220 nm2-nyi összterületű,többféle módon szekcionálható konfe- renciaterem, és a ház kívülről 220 m2-nyi tágas, panorámás terasszal is gazdagabb lett. A felújításra szánt összegből új liftet is építettek a meglévő mellé. Egy kültéri medence kialakítását, a kert rendbe té- telét, valamint a tetőn egy napelempark kialakítását is finanszírozták a felújítás- ra szánt keretből 12 teraszos, falhűtéssel ellátott szobát (köztük családiakat) és 2 lakosztályt is kialakítottak, így pótágyak nélkül 134 fő befogadására bővült a min- den szobából gyönyörű balatoni panorá- mával rendelkező épület. A régi épületben is felújították a szobákat, amelyből 14-et felszereltek légkondícionálással is.

A MARGARÉTA CSALÁD

Forsthofferék a bővítésen kívül más te- rületeken is korszerűsítették a házat és többféle szolgáltatást. Fejlesztették, átala- kították a konyhatechnológiát: korszerű főzőkonyhai berendezéseket, polcrend- szereket, pultokat vettek. Emellett a ház teljes ügyviteli rendszerét is átalakították, és a telepített épületfelügyeleti rendszer segítségével a légtechnika, hűtés, fűtés, az uszodatechnika és az elektronikai beren- dezések működését is teljes kontroll alatt tartják. Nemcsak a házon belül, hanem a kommunikációt, az online megjelenést, a honlapjukat is korszerűsítették, vendég- baráttá alakították, új, frisebb, fiatalosabb logot, arculatot kapott a Margaréta, bár természetesen a kedves, egyszerű, ma- gyar virág nevét, és a hozzá kapcsolódó bensőséges, meleg érzést megtartották. Ágnes különben az ünnepélyes megnyitón először a saját családjához szólt: megkö- szönte szüleinek, Varró Juliannának és Forsthoffer Ferencnek azt a végtelen szere- tet, bizalmat és önzetlen segítséget, aminek árán közösen együtt ismét megnyithatták a Margarétát. A bejárati portál két oldalán hatalmas virágládában a névadó növények pompáznak. Egyiken több bimbó ringa- tózott érkezésünk idején. Mire kihívtuk a bejárathoz egy közös családi fotó erejéig Forsthofferéket, észrevettük, kipattant az egyik, és napfényben fürdött a virág.


A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.