Valami más

A külföldiek körében roppant népszerű Gozsdu-udvar megálmodója és létrehozója, valamint az ötcsillagos Hotel Meridien korábbi társtulajdonosa, Arie Yom-Tov befektetési szakember továbbra is Budapesten él, és új koncepciót valósít meg ezekben a hónapokban: ezúttal a Duna budai oldalán.

 Januárban vett tulajdonrészt a Bé- csi úti Új Udvar Üzletközpontban az izraeli üzletember, ahol július 1-jén sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy exkluzív gasztro- és szórakoztató központot hoz létre, amelynek első fázisa még idén év végéig átadásra kerül.

NEM GOZSDU-UDVAR 2.

A befektető leszögezte, nem a Gozsdu- udvar óbudai klónját szeretné létrehoz- ni, mindössze annyi a hasonlóság a két központi fekvesű helyszín között, hogy könnyen megközelíthetőek bárki számá- ra. Míg a Gozsdu-udvar célközönsége fő- ként a külföldiek (70%) és a helyi fiatalok közül kerül ki, addig új tulajdona – amely hamarosan Buda Entertainment & Gastro néven kerül be a köztudatba – Óbuda la- kosságának igényeit kívánja kiszolgálni.

BÁR A TETŐN

Azt is fontos hangsúlyozni, hogy nem egy klasszikus értelemben vett bevá- sárlóközpontot építenek újjá, mert, érvelt a szakértő, a plázák ideje már leáldozott, ahogy a világban mindenütt, így Magyar- országon is. A fő koncepció az új budai létesítménynél egész más: abszolút nyitott tér születik, különleges szolgáltatások tárházával. Erre a nyitott térre a legjobb példa a tetőtéren felújításra váró, 150 mé- ter hosszúságú tetőterasz, ahová szó- rakozóhelyeket és éttermeket, bárokat tervez Arie Yom-Tov. Az épület további szintjén két diszkó kap helyet, emellett lesz gyerekszínház, magyar folklórbe- mutató élő show-val és egy exkluzív „Bed Movie” terem, ahol franciágyból nézhetik a vendégek a különböző cult filmeket. Ehhez hasonló létesítmény világszinten csupán Londonban található, jegyezte meg a kreatív üzletember.

NINCS PÉNZED BÉRLETI DÍJRA? SEBAJ!

Az épületegyüttes legfontosabb része lesz az „Art, Kraft and Culture” szint, ahol fi- atal művészek mutathatják be alkotása- ikat egész éven át. Egyedülálló módon fix bérleti díjat nem kell majd fizetniük, hanem az alkotások eladásai után jár ju- talék a tulajdonosnak. Ugyanitt lesz majd egész héten át nyitva tartó termelői piac is, ahol hazai kistermelők értékesíthetik minőségi termékeiket. A legalsó szinten a jelenlegi hipermarket nyílik újra – szin- tén egész más koncepcióval, mint eddig: hiszen a szigetes megoldásban csak és kizárólag minőségi, toptermékeket áru- sítanak majd.

KEZDŐDIK AZ ÁTÉPÍTÉS

Az egymilliárd forint értékű beruházás több részletben történik, az első fázist idén ősszel adják át. A tervek szerint ek- kora készül el az „Art, Kraft and Culture” témájú projekt, valamint a szórakoztató részleg. A szupermarketet 2015 márci- usában vehetik birtokukba a vásárlók.

MEGHÖKKENTŐ HOSTEL IS LESZ

Arie Yom-Tuv a Le Meridien szálloda korábbi résztulajdonosaként lapunknak elmondta, párhuzamosan több projekten dolgozik, így egy újabb budapesti szálloda is a tervei között szerepel. Ezúttal egy kifejezetten a fiataloknak szóló, modern és divatos hotelt álmodott meg, amely meglehetősen kilóg a budapesti szállo- dák sorából. Egyelőre azonban elsősorban arra koncentrál, hogy sikeresen indít- sa útjára legújabb „gyermekét”, a Buda Entertainment és Artot.


Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában

Változás a Mellow Mood Csoport egyik vezetői pozíciójában 

Bayer Bence másfél év kihagyás után visszatért a Mellow Mood Hotels-hez.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?