Szilveszteri menüsorok Németországból 

A legkülönbözőbb ínycsiklandozó ételeket kínálják szilveszterre a német éttermek. Alábbiakban néhány menüsort olvashatnak a kínálatból.

Szilveszter az Abszintban  

Szabó Viktor,az Abszint étterem séfje gourmet menüsorral készül a szilveszterre, és az ételekhez az év legjobb borait kínálják. A vacsora alatt DJ Balance lounge válogatása szól majd.

Miért nem adnak árengedményt az éttermek? 

Szakértők arra biztatták az éttermeket Nagy Britanniában, hogy a kereskedőkhöz hasonlóan adjanak árengedményeket, amivel növelhetnék forgalmukat a karácsony előtti csendes időszakban

Advent a Zsákbamacska vendéglőben  

Különleges ételeket kínál vendégeinek a Zsákbamacska Vendéglő az adventi időszakban.

Decemberben nyitja meg első magyarországi üzletét a Costa Coffee 

Decemberben egyszerre két üzlettel debütál a magyar piacon a brit Costa Coffee kávézólánc; várhatóan az Oktogonon és a Váci utcában lehet majd Costa kávét inni.

Új Szamos Cukrászda nyílt Esztergomban  

Hivatalosan is megnyílt a Szamos tizenkettedik cukrászdája Esztergom központjában, A Vörösmarty utcában 1841 óta vendéglátó helyként működő épületben.

Nem képes megőrizni a vendégeket a vendéglátóipar 

Az átlag alatt teljesített a catering és a vendéglátó szektor, amikor azt vizsgálták, milyen mértékben képes megőrizni ügyfeleit a jelenlegi gazdasági válság idején.

Harminc millió fontos catering-szerződés  

Eddigi legnagyobb catering-szerződését kötötte meg a Mitie a Stabdard Life biztosítóval. Becslések szerint 30 millió fontért látja el a céget a következő öt évben.

Az ünnep sem húzza ki a bajból az éttermeket  

Egy friss amerikai kutatás szerint az emberek még haboznak: nem biztosak abban, hogy étterembe mennek majd karácsony körül, inkább spórolnak.

Ajándék az ünnepelttől: már kóstolható a „Szélmalom Cuvée” 

Egyedülálló vörösbort kínálnak a borkülönlegességek kedvelőinek a soproni Szélmalom étteremben egy kettős évforduló alkalmából: az étterem éppen negyven éve nyitotta meg kapuit, és éppen 15 éve működteti a Lukács család.

Akinek jó a válság: 30 százalékos profitnövekedésről számolt be a Compass 

A világ legnagyobb catering cégének forgalma 11,4 százalékkal nőtt 2008. szeptember 30-ig az előző év hasonló időszakához képest. Idén összesen 28 millió font értékben nyertek új megbízást.

A klímabarát táplálkozás  

A tübingeni polgármester kritizálta a németeket, amiért az evésen és az iváson spórolnak.

Sauska borvacsora az Abszintban  

A 2008-as év nagy felfedezettjét, a villányi Sauska Pincészetet mutatja be decemberi borvacsoráján az Abszint étterem.

Mi a baj a gyorséttermi ételekkel? 

A 8-15 évesek fele azt gondolja, azért nem jó gyorsételeket enni, mert meghíznak tőlük, elromlik a foguk és népszerűtlenek lesznek – derült ki egy angliai kutatásból.

A világ kulináris fővárosa: Tokió  

A napokban jelent meg a Michelin ajánlása a tokiói éttermekhez. A kiadványból az is kiderül, hogy összesen 227 csillagjával Tokiónak van a világon a legtöbb Michelin-csillaga.

Csekk-szkenner az étkezési utalványok nyilvántartásának megkönnyítésére 

Az étkezési utalványokat is elfogadó boltok és éttermek életét hivatott megkönnyíteni az Epson legújabb terméke, a TM-S1000 típusú csekk-szkenner.

Kitüntették a Törley termékeit  

Érmekkel jutalmazták az Effervescents du Monde pezsgőversenyen a Törley cégcsoport három termékét, a BB Zrt. Chapel Hill Chardonnay Brut pezsgőt, a  Törley Chardonnay Brut 2005-ös évjáratú pezsgőt és a Francois President Rosé 2004-es évjáratú pezsgőt.

Karácsonyi készülődés a Zsákbamacska vendéglőben  

A „Szabadítsuk fel a háziasszonyokat” akció keretében tradicionális ünnepi ételeket kínál elvitelre a Zsákbamacska vendéglő december 1-től az év végéig.

Megnyitja első londoni éttermét Jamie Oliver  

Jamie Oliver bejelentette, hogy 2009 őszén megnyitja első londoni Jamies’s Italian éttermét Londok központjában, a Canary Wharf-on.

Pályázat a „Balázs Mester” díjra  

December 31-ig pályázhatnak a „Balázs Mester” díjra azok a vendéglátó szakmában tevékenykedő szakácsok, cukrászok, illetve egyesületek, társulások, amelyek fontosnak tarják a magyar gasztronómia hagyományainak megőrzését.

Francia nyertese van a nemzetközi szakácsversenynek  

A francia Nicolas Guiet, a La Mare Aux Oiseaux in the Loire séfje nyerte a másodjára megrendezett nemzetközi Mâche Match 2008 versenyt.

Debrecenben nyitja meg második magyarországi éttermét a Vapiano étteremlánc  

Az olasz ételeket kínáló lánc a tervek szerint tovább terjeszkedik: jövőre nyitnak egyet Óbudán, egy újabb éttermet pedig egy másik vidéki helyszínen. 2012-re 12 egységből áll majd az itteni hálózat.

Veszélyes a vendéglátóipar?  

A vendéglátóiparban dolgozók gyakrabban esnek erőszak, zaklatás vagy diszkrimáció áldozatául, mint a többi ágazat dolgozói.

Borvacsora a Páva étteremben  

Olaszország Piemont régiójának és Magyarország Egri borvidékének legkiemelkedőbb pincészeteit mutatja be a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest Páva étterme.

Wales-ben mérkőznek meg egymással a séfek  

Februárban az új-zélandi szakácsválogatottal és egy másik nemzetközi csapattal méri össze tudását az wales-i csapat, amely az erfurti szakácsolimpián is részt vett.

Libanapok a Biarritz étteremben  

Libából készült különleges ételekkel várja vendégeit a Biarritz étterem.

Forradalmian új beépíthető sütővel jelent meg a piacon az Electrolux 

A készülék használójának csak kell választani, milyen étel készül, és a sütő kiszámítja, hogy a melegítéssel együtt mennyi energiára és időre van szükség az étel megsütéséhez. És ez még csak a kezdet.

Sztárséf fogásait kínálja a Condor  

Együttműködési megállapodást kötött a Condor légitársaság a frankfurti Kamehmeha étteremmel, így az utasok Alan Ogden kreációi közül is választhatnak a repülőgépeken.

Rekorderedményről számolt be a McDonald’s  

A gyorsétterem-óriás azt az utat választotta, hogy olcsóbb alternatívát kínál a vendégeinek. A húzás láthatólag bejött, hiszen a cég eddigi legjobb eredményét érte el.

Fennállása 25. évfordulóját ünnepli a Marché® étteremlánc  

Éppen 25 éve, 1983 novemberében nyitották Stuttgartban az első Marché® éttermet., amivel egy újfajta üzlettípus is megjelent: az étterem mint piactér. Ma már világszerte 79 egység tartozik a folyamatosan bővülő hálózathoz.

Harmincezer adag karácsonyi ételt készít a 7 Day Catering  

Az ételek advent idején készülnek összesen 12 ezer kg pulykahús, 8 ezer kg répa és 15 ezer kg burgonya felhasználásával.

Üzleteket ad el és vesz az USA-ban a Pizza Hut  

A Pizza Hut és legnagyobb franchise-partnere, az NPC International Inc. megállapodtak abban, hogy éttermeket vásárolnak egymástól. A Pizza Hut megvesz 70 egységet 19,6 millió dollárért, az NPC pedig 191-et 52,9 millió dollárért.

Létszámstop a Sodexo-nál  

Évi 50 millió dolláros takarékossági programjának részeként leállította a munkaerő-felvételt a Sodexo.

A vendégek drágának tartják az ásványvizet 

A fogyasztók többsége azt gondolja, hogy az éttermek túl sokat kérnek a palackozott vízért – mutatta ki az angol Which? kutatása.

Jamie aggódik a szegények miatt  

Jamie Oliver szerint a szegényebb családok egyre több olcsó és egészségtelen ételt fognak fogyasztani a válság miatt.

Borvacsora az Abszint étteremben  

Különleges ételek kíséretében mutatja be az Abszint étterem Luka Enikő 2007-es borait.

Jamie Oliver megnyitja hatodik éttermét  

Olasz stílusú éttermet nyit jövőre Jamie Oliver Cardiffban – jelentették be nemrég. Ez lesz a sztárséf hatodik étterme.

Adventkor népszerűbbek az éttermek Nagy Britanniában  

Advent idején még a gazdasági nehézségek ellenére is hetente kétszer vagy háromszor házon kívül étkezne az emberek több, mint negyede – legalábbis az Egyesült Királyságban.

A Chivas Regal új ruhája 

A világ számos más pontjához hasonlóan látványos műsor keretében mutatta be prémium kategóriájú, 12 éves, limitált szériájú whisky-je új díszdobozát a Chivas Regal kizárólagos magyarországi forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary Kft. a budapesti Creol étteremben.

Bock Magnifico borest az Onyxban 

A Magnifico 2006 bemutató borvacsoráját november 14-én tartja az Onyx étterem és a Budapest Bortársaság. Az ételekhez illő borokat Bock József személyesen mutatja be és kínálja.

Halloween-i horrormenü Gelsenkirchenben  

A gelsenkircheni American Restaurant speciális horrormenüt kínál vendégeinek Halloween alkalmából. Előételként például véres szemlevest és tüzes ördögférget sült sárkányszemmel.

Sztárséfet foglalkoztat az Aramark  

Partneri megállapodást kötött a brit Aramark cateringcég a Michelin-csillaggal is kitüntetett Marcus Wareing-gel.

Belga versenyző nyerte a Stella Artois sörcsapoló versenyt  

Kiosztották a 12. Stella Artois Sörcsapoló Bajnokság győztesének és helyezettjeinek járó díjakat Leuvenben, a Stella Artois hazájában. Legjobbnak a belga Tommy Goukens bizonyult, a második helyen egy kínai hölgy, Claire Dong, a harmadikon pedig Volodymyr Vavryk végzett Ukrajnából.

Az erfurti szakácsolimpia magyar mérlege 

Kiváló eredménnyel jöttek haza a magyarok a szakma legrangosabb megmérettetéséről: tudomásunk szerint egy ezüst, öt bronzérmet és egy diplomát kaptak.

Mesterszakács fogásait kínálja a Swiss  

A Swiss légitársaság „Swiss - Svájc íze” koncepciójának keretében az éppen a napokban 17 Gault Millau ponttal kitüntetett Heiko Nieder mesterszakács által elkészített fogásokat szolgálja fel utasainak.

Brüsszel szigorítaná a dohányzási tilalmat  

Az Európai Bizottság nem elégedett azokkal a törvényekkel, amelyekkel a nemdohányzókat védik az EU tagállamaiban.

Új béren kívüli juttatás a Sodexo-tól  

Online már elérhető a Sodexo Pass Hungária Kft. új szolgáltatása, a SODEXO HELYI BÉRLET, melynek bevezetésével elkerülhető, hogy a dolgozók a bérletpénztáránál hosszú sorokat végigállva vásárolják meg a bérleteket.

Több éremmel tért haza a magyar csapat az erfurti szakácsolimpiáról  

Első nemzetközi szereplésén máris aranyérmet szerzett a Romantik Hotel Kis Helikon csapata az erfurti szakácsolimpián, ahol egyébként a többi magyar csapat is szép sikereket ért el.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!